FETÖ'yü kullanarak dolandırıcılık yapan 6 kişi yakalandı

.

Silivri'de kendini savcı gibi tanıtan dolandırıcılar telefonla aradıkları vatandaşları, 'FETÖ kimlik bilgilerinizi kullanıyor, size yardım edeceğiz' diyerek dolandırdı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler 5'i İstanbul'da 1'i Şanlıurfa Harran'da olmak üzere 6 kişiyi yakaladı.

Silivri'de yaşayan M.A. isimli bir kişi geçtiğimiz aylarda İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek, kendisini telefonla arayıp Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan şahısların FETÖ tarafından kimlik bilgilerinin kullanıldığını ve yardımcı olacaklarını söyleyerek para talep ettikleri belirtip 220 bin lira dolandırıldığını iddia etti. Yapılan müracaat sonrasında şüphelilerin tespiti ve yakalanması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Dolandırıcılık suçunu işlediği iddia edilen ve mağdurdan bizzat parayı alan şüpheli F.A. geçtiğimiz kasım ayında yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliye kaynaklarından edinilen bilgilere göre; telefon kayıtlarından yola çıkan ekipler, yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerden birinin izine ulaştı. Dolandırıcılık suçlarını, kurdukları suç örgütü çerçevesinde birden fazla mağdura karşı işledikleri ve birden fazla mağduru aynı yöntemle dolandırmaya teşebbüs ettikleri tespit edilen şüphelilerden A.D. Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, diğer şüpheliler M.B., M.A., S.K., H.G. ve B.B. İstanbul'un diğer ilçelerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev, işyerleri ve araçlarında yapılan aramalarda 6 adet cep telefonu, sahte sürücü belgesi, çok sayıda sim kart kabı, isimsiz bankamatik kartları, 1 adet ruhsatsız silah ve çok sayıda altın ziynet eşyası ele geçirildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheliler nitelikli dolandırıcılık suçlarından soruşturmaya ve suç delillerinin tespiti ve incelenmesine devam edildiği öğrenildi.

İHA

04 Oca 2018 - 08:33 - Asayiş

Mahreç  İhlas Haber Ajansı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.