Mardin'de terör operasyonu: 10 gözaltı

Mardin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili birimlerin katılımı ile PKK/KCK terör örgütü mensuplarının bulunduğu sığınak, mağara ve alanlarda icra edilen operasyonlarda ele geçirilen dokümanlar üzerinde inceleme gerçekleştirildi. İncelemelerde, PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanında silahlı olarak faaliyet yürüten, terör örgütünün flamaları ile fotoğrafları olan, örgüte katılım yaptıklarında bölücü terör örgütü sicil bilgileri dokümanlardan tespit edilen, örgütün kırsal alanlarında faaliyet yürüttükten sonra Türkiye'ye yasadışı yollarla giriş yaparak metropollerde terör örgütü adına eylem yapmak üzere il merkezlerine gelen, içerisinde aktif olarak Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan 1'i öğretmen olmak üzere toplamda 14 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik İstanbul, Gaziantep, Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de operasyon düzenlendi. Operasyon'un Mardin ayağında 10 şüpheli gözaltına alınırken, diğer 4 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

İHA

02 Tem 2020 - 09:56 - Asayiş

Mahreç  İhlas Haber Ajansı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.