Valilik uyarmıştı! 4 kişi gözaltına alındı

.

Ankara, İzmir, Mersin ve Antalya’da vali ve belediye başkanının adına aradıklarını söyleyerek, LÖSEV ve dernekler adına yardım topladığı iddia edilen 4 şüpheli gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde benzer bir dolandırıcılık olayı ile ilgili Şanlıurfa Valiliği de açıklama yapmıştı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yardım adı altında mağdur edilen kişilerin şikayeti üzerine harekete geçti.

Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin kullandığı telefonları dinlemeye alan polisler, şüphelilerin İstanbul’da faaliyet gösterdiklerini ve ülke genelindeki, işyeri ve şirket sahiplerini arayıp çete halinde nitelikli dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

LÖSEV ADINA YARDIM DOLANDIRICILIĞI

Ağırlıklı olarak Ankara, Mersin, İzmir’de dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen M.T, M.Y., M.S., M,Ş.E., İstanbul’da yapılan operasyonla yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Valiliğinden de benzer bir dolandırıcılık uyarısı yapılmıştı.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANLARININ İSMİNİ KULLANDILAR

Şanlıurfa Valiliği: Valiliğimizin ve Şanlıurfa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımızın adı kullanılarak muhtaç kimselere yardım yapılabilmesi için sahte yardım hesapları açıldığı bilgilerine bazı sosyal medya hesaplarında ulaşılmıştır.

Vatandaşlarımızın söz konusu sahte kampanya ve benzeri dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemeleri; şüphelendikleri durumları kaymakamlıklar, savcılık ve güvenlik güçlerine bildirmeleri önem arz etmektedir. denildi.

Edessa TV Haber Merkezi

19 Tem 2018 - 12:51 - Asayiş

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.