ASPİM, Çocuk İşçiliği ile mücadele için toplandı

.

ASPİM, Çocuk İşçiliği ile mücadele için toplandı
Haber albümü için resme tıklayın

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ASP İl Müdürü Hasan Bilici başkanlığında Çocuk işçiliğinin önlenmesi için kurum personelleri ile bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa’da çeşitli sosyal ve ekonomik sebeplerle aileleri veya başka gruplar tarafından sokakta halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde çalıştırılan, dilendirilen ve sokakta her türlü tehlike ile karşı karşıya kalan çocuklara ve ailelerine yönelik eğitim, sosyal yardım, danışmanlık ve rehberlik gibi çalışmaları yürüten sokakta çalıştırılan/dilendirilen çocukların son bulması için kurum personelleri ile bir araya geldi.

Saha çalışması sırasında tespit edilen vakıalara ilişkin götürülmesi gereken sosyal hizmet modelinin belirlenmesine yönelik çalışmalar, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri ve Büyükşehir Belediyesine bağlı Zabıta Daire Başkanlığı tarafından başlatıldı.

Saha çalışmalarında tespit edilen çocukların sokakta çalıştırılma veya dilendirilme nedenlerinin araştırıldığını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, "Yapılan inceleme neticesinde çocuk ve ailelerin uygun bulunan sosyal hizmet ve yardımlara yönlendiriyoruz. Özellikle eğitim çağındaki çocukların okula devamı, madde kullanan çocukların madde bağımlılığı tedavi merkezine yönlendirilmesi, sokaktan çocukların çekilerek psiko-sosyal destek hizmetlerinden yararlandırılması ve ailelerin yanında döndürülmesine ilişkin çalışmalar kurumumuz tarafından ivedilikle yerine getirilmektedir” dedi.

Çocuk işçiliğinin bitirilmesi için kararlı bir şekilde çalışacaklarını belirten Müdür Bilici, kentimizde dilendirilen çocuklarının çoğu Suriye uyruklu olduğunu, aktif bir şekilde çocuk işçiliği ile mücadele edileceğini, çocukların aileleri ile görüşülüp, dilendiriciliğe ve çalıştırılmaya devam ettikleri takdirde emniyet aracılığı ile cezai işlem yaptıracaklarını söyledi.

Edessa TV Haber Merkezi

22 Şub 2018 - 12:59 - Eğitim

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.