Bakan Selçuk, öğrencilerle bir araya geldi

.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şanlıurfa ziyaretinde, zor şartlar altında üniversite kapılarını aralayan ve başarı öyküleriyle takdir toplayan Siverekli öğrencilerle buluştu.

Bakan Selçuk, Siverek'te bir yandan dağlarda çobanlık yapıp, diğer yandan üniversite sınavlarına hazırlanan ve Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanan Musa Keçikıran, tarlada mevsimlik işçi olarak çalışırken Adıyaman Üniversitesi Hemşirelik Fakültesini kazanan Songül Şen, Cumhuriyet Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı bölümünü kazanan Esra Kalemli, Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini kazanan Gizem Uzunalan ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarih Bölümünü kazanan Keziban Çakmak ile bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet eden Bakan Selçuk, “Sıra dışı gençler, nasıl bunu başarmışlar. Türkiye'deki birçok genç çocuğumuza örnek olabilecek kadar nasıl çalışmışlar. Sizin hedefleriniz ne, hayalleriniz ne, çok merak ettim, Urfa'ya gelip de sizlerle görüşmemek olmaz diye düşündüm” diyerek bu buluşmanın kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

“Ailenin emeğine büyük saygı duyuyoruz”

Öğrencinin başarısında ailenin rolüne işaret eden Bakan Selçuk, “Bu başarılar sadece şahsi girişimle, arzuyla, istekle olmuyor. Ailenin de doğrudan veya dolaylı desteğiyle oluyor. Onların emeklerine de büyük saygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Hayat kurtarmak istiyorum”

Bakan Selçuk daha sonra öğrencilerden başarı hikayelerini dinledi. Cumhuriyet Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünü kazanan Esra Kalemli, anne ve babasız olarak hayatla mücadele ettiğini, mezun olduktan sonra dershaneye gitme imkanı bulamadığı için halk eğitimi merkezinin açtığı ücretsiz kurslara katıldığını belirleterek, “Öğretmen ve yöneticilerimizin bizlere tanıdığı imkânlar sayesinde çalıştım çabaladım. Ben hep sağlıkçı olmak istedim. Hayat kurtarmak istiyorum. Öyle de oldu. İnşallah kendimi geliştirerek daha üst mevkilere kadar gelebileceğim” değerlendirmesini yaptı.

Adıyaman Üniversitesi Hemşirelik Fakültesini kazanan Songül Şen, Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini kazanan Gizem Uzunalan ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarih Bölümünü kazanan Keziban Çakmak da halk eğitimi merkezinin açtığı kurslara devam ederek üniversiteyi kazandıklarını bu imkanları sağlayanlara minnettar olduklarını aktardı.

“Hedeflerim için çok çalışıyorum”

Dağlarda çobanlık yaparak bir yandan evine ekmek götürürken bir yandan da üniversite sınavına hazırlanarak Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanan Musa Keçikıran ise, alın teri döktüğü baba mesleğinden gururla söz ederek, “İşimiz gücümüz hayvanlarla. Sabah kalkıyoruz yemini veriyoruz hayvanların. Sonra doğru halk eğitim merkezine. Allah onlardan razı olsun. Ücretsiz kurs açmışlar. Müdüründen öğretmenine kadar herkes bizimle ilgilendi, kaynak kitap yardımında bulundular. Böylece derslerdeki açığımızı kapatıyorduk. Bize çok yardımcı oldular. Ondan sonra yine eve geliyorduk. Gecelere kadar çalışıyorduk hedeflerimiz için. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bize özel dershanelerin sağlayamadığı olanakları sağladılar. Çok şükür kazandık” dedi.

Bakan Selçuk, görüşmenin özel bölümünde gençlerin taleplerini not aldı ve önerilerini dinledi. Öğrencilere başarılarının devamını dileyen Bakan Selçuk, vedalaşmadan önce birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyecanlı başladıkları görüşmeden mutlu bir şekilde ayrılan öğrencilere Bakan Selçuk'un talimatıyla birer dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

Edessa TV Haber Merkezi

21 Eyl 2018 - 11:36 - Eğitim

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.