BİLSEM öğrencileri büyük bir başarıya imza attı

Şanlıurfa Bilim Ve Sanat Merkezi öğrencilerinin projeleri, bu yıl 16’ncısı düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölgesel Proje Değerlendirmelerinde Biyoloji alanında Bölge birincisi ve Tarih alanında da Bölge birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

BİLSEM öğrencileri büyük bir başarıya imza attı
BİLSEM öğrencileri büyük bir başarıya imza attı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Bilim Ve Sanat Merkezi öğrencileri, hocalarının da destekleriyle farklı projeler üreterek büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda 16’ncısı düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölgesel Proje Değerlendirmelerinde 15 proje ile başvuru yapan BİLSEN 2 birincilik ve 1 ikincilik ile büyük başarı elde etti.

Kenan Dinç ve Muhammed Murat Koyuncu danışmanları Nazan Özkan Korkmaz rehberliğinde "Tarih" dalında hazırladıkları "3D Yazıcılar İle Tasarlanan Sosyal Bilgiler Ders Materyallerinin Görme Engelli Öğrenciler Üzerindeki Etkisi" adlı proje Bölge birincisi oldular.

Aynı zamanda Erva Tekin danışmanı Birgül Yelimlibağ rehberliğinde "Biyoloji" dalında hazırladığı "Banazı Karası Üzüm Çekirdeğinin Antioksidan Özelliğinin Drosophila Melanogaster Üzerindeki Ömür Uzunluğuna Etkisi" adlı proje ile yine Bölge birinciliği başarısını elde etti.

Öğrenciler şimdi ise Türkiye Finallerine hazırlanarak Şanlıurfa’ya tekrar birincilik ile dönmeyi hedefliyor.

12 Nis 2022 - 10:30 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.