Bozova’da İki Köy Daha Taşımalı Eğitimden Kurtuldu(Videolu)

Bozova’da İki Köy Daha Taşımalı Eğitimden Kurtuldu(Videolu)

Bozova Argıncık ve Türkmenören köyünlerinde yapımı tamamlanarak, eğitim öğretimin hizmetine sunulan ilkokul ve ortaokullar sayesinde yaklaşık 250 öğrenci taşımalı eğitimle hergün kilometrelerce yol gitmekten kurtuldu.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Türkmenören ve Argıncık köylerindee yapımı tamamlanan İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokullarının açılış töreni, şenlik havasında yapıldı. Başta kadınlar olmak üzere tüm köy sakinlerinin iştirak ettiği Türkmenören köyündeki törende konuşan Vali Abdullah Erin, “Bu coşkuyu, çocuklarımızın başarısıyla taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerdeki okullardaki derslik sıkıntısını ortadan kaldırmak ve eğitimde başarıyı yakalamak amacıyla yapımına başlanan 393 okuldan ikisi olan, 8 derslikli Bozova Türkmenören İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu ve Argıncık İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nun eğitim öğretim hizmetine sunulması münasebetiyle açılış töreni düzenlendi.

Her iki okulun açılışında da vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Vali Erin, Argıncık İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada; Valilik, Kaymakamlıklar ve yerel yönetimlerle elbirliği yaparak, gençlerin eğitimde başarıyı yakalamalarına odaklandıklarını belirterek, “Bu yıl, Bozova’da eğitime ayrılan kaynakları artırmak suretiyle, üniversiteye hazırlığa 300’den fazla çocuğumuzu dahil ettik. Daha önceden sınavlara girmiş ancak başarılı olamamış 100’ün üzerinde çocuğumuzu da bu çalışmanın içine kattık, etüt merkezlerinde çalışmalarına devam ediyorlar. Geçen yıl 120 çocuğumuzda yüzde 70 başarı yakalamıştık, bu yıl başarı düzeyini daha yukarılara taşıma gayreti içerisindeyiz. Şu anda üniversiteye hazırlanan yaklaşık 450 çocuğumuzun en az yüzde 80’inin üniversiteye yerleşmesini hedefliyoruz. Çocuklarımızın üniversiteye girmesini görmek, dünyaları verseler bu kadar sevinmeyiz” diye konuştu.

Türkmenören köyünde yapılan açılış törenine katılan kadınlara seslenen Vali Erin, “Biraz önce Argıncık’ta şimdi de Türkmenören’de kısa süre önce yapımına başladığımız okullarımızın açılışlarını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Okullarımız, vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Türkmenörenli kardeşlerimizin, özellikle analarımızın, bacılarımızın yakın ilgisine çok teşekkür ediyorum. Her işin başında anne gelir. Anne, ailenin temeli, istikbalimizi hazırlayan, çocuklarımızın devletine, milletine, vatanına, dinine bağlı şekilde yetişmesinin mimarı annedir. Anne ilgi gösterip duyarlı olursa, çocuğuna güzel bir ahlak ve öğütle geleceğe hazırlarsa o toplumda iman olur, o devlet de güçlü olur. Okul açılışımızda annelerimizin, bacılarımızın bu ilgisini görmekten büyük memnuniyet duyduk ve var olan umudumuzun daha da arttığını ifade etmek isterim” diyerek, teşekkür etti.

Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker de, Şanlıurfa’da geleceğe hazırlanması gereken binlerce genç olduğunu ve bunun sorumluluğunun kendilerinin boynunda olduğunu ifade ederek, “Kimse hesap sormasa Allah sorar diyerek bir seferberlik başlattık. Valiliğimizin öncülüğünde, devletimizin ve milletimizin imkanları ölçüsünde elimizden ne geldiyse yapmaya gayret ettik. Bugün de bu seferberliğin bir parçası olan okul açılışında birlikteyiz, bundan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Eğitime yapılan tüm yatırımların, geleceğe yapıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise, Vali Abdullah Erin öncülüğünde 2018 yılı Şubat ayında temeli atılan okulların açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Şanlıurfa’da eğitim çağındaki 800 bin civarındaki çocuğun geleceğe iyi hazırlanması için eğitim altyapısının iyileştirilmesi adına önemli çalışmalar yapıldığını hatırlatan Turan, açılışı yapılan sekiz derslikli Argıncık İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nun 2 milyon 267 TL’ye malolduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmalar ve İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın yaptığı duaların ardından, her iki köydeki okulların açılışı ayrı ayrı yapıldı.

Okulların açılış törenine Vali Erin’in yanı sıra Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Müftüsü Mehmet Taştan ile vatandaşlar katıldı.

Edessa TV Haber Merkezi

06 Nis 2019 - 10:36 - Eğitim

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.