Eğitim Bir Sen: Öğretmen atamaları yetersiz

.

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun öğretmen atamalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın toplantısında "Ülkemiz genelinde son günlerde yapılan 20 bin yeni öğretmen atamasının eğitim çalışanları açısından olumlu buluyor ancak atanan öğretmen sayısının yetersiz olduğunu düşünüyoruz" diyen Coşkun, "Ek öğretmen ataması beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

İşte Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun'un açıklaması;

Yeni atanan öğretmen arkadaşlarımıza aramıza hoşgeldiniz diyoruz. Öğretmenliğe ilk atanmada mülakat konusundaki şerhimizi bir kez daha yineliyoruz.

İlimizde öğretmen açığı sorunu eğitimin en önemli sorunudur. İlimizde bu yaz döneminde il dışına giden öğretmenlerle birlikte şu anda mevcut öğretmen açığımız 9.500 olup bu son atamada ilimize atanan öğretmen sayısı 3414 dır. Buna rağmen halen öğretmen ihtiyacımız 6.000 dır. Yeni yapılan okullarımız ve liselerimizin bir çoğunun tekrardan ikili öğretime geçmesiyle bu sayı gittikçe artacaktır. Okullarda öğretmen açığını gidermek gibi en hayati konuya israf olarak bakamayız. Yeterli eğitim alamayan ve kaybedilen her öğrenci gelecek için kayıptır. Çocuklarında ülkenin de yedeği yoktur.”

Yanlış yerden, yanlış yoldan doğruya gidilmez. Yanlış yerde, yanlış yöntemle, yanlış yönelişle doğru görülmez, bulunmaz. İlimize yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürümüz Atandığı ilk günde yapmış olduğu açıklamada 2 yıl içinde Urfa'da öğretmen eksiği kalmayacak, Urfa'da derslik ihtiyacı kalmayacak. Urfa'da öğretmen ve idare anlamında moral ile motivasyon anlamında da bir sorun kalmayacak demesine rağmen bugüne kadar olumlu bir adım atamadığı gibi kamuoyuna doğru bir bilgilendirme dahi yapamamıştır.

Akıllı adama lafın tamamı söylenmezmiş” sözünden hareketle il milli eğitim müdürünün yapamayacağı şeylerin sözü vermemelerini, sorumluluk sahiplerinin sözlerine dikkate etmelerine davet ediyoruz.

Edessa TV Haber Merkezi

26 Tem 2018 - 11:23 - Eğitim

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.