Hayırseverler Aracılığıyla Şanlıurfa'da Yeni Bir Okul

Hayırseverler Aracılığıyla Şanlıurfa'da Yeni Bir Okul

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in Kuveyt’e bir heyetle yaptığı ziyarette görüştüğü ATAA İnsani Yardım Derneği ile irtibatta olan hayırseverlerin destekleriyle, Eyyübiye ilçesinde 16 derslikli bir meslek lisesi ve 1 adet atölyenin yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Şanlıurfa Valiliği’nde düzenlenen protokol imza törenine; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ATAA İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Usame el Şedun, fon sağlayıcı Kuveyt Şebabül Hayr Ekibi (Kuveyt Sheikh Abdullah Al Nuori Charity Society’e bağlı) adına bağışçı Ali Al-Hemeidi, ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği muhatap sorumlusu Marvan Abdullah, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Şekeroğlu ile basın mensupları katıldı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveyt’e yaptıkları ziyareti hatırlatarak “O ziyaretimiz aslında, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yönelik bizimle birlikte gerçekleştirdikleri projeler ve işbirliğine teşekkür amaçlıydı. Bu vesile ile saygıdeğer Kuveyt Emiri başta olmak üzere buradaki hizmetlerde emeği geçen hayır kuruluşlarına ve bugün burada ağırladığımız çok değerli kardeşlerime tekrar teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Konuşmasında, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli çocukların tamamını okula kazandırmak istediklerini ifade eden Vali Erin, okullarda eğitim gören Suriyeli çocuklara Türkçe öğretmenin yanında Arapça’yı da unutmamalarını istediklerini ve bu doğrultuda hazırlanmış müfredat uygulandığını dile getiren Vali Erin, okul çağı dışındaki Suriyeli gençleri de mesleki kurslara yönlendirdiklerini söyledi.

Edessa TV Haber Merkezi

01 Ara 2018 - 11:02 - Eğitim

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.