Kadınlara tarım eğitimi

Kadınlara tarım eğitimi

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde kırsaldaki kadın çiftçilerin desteklenmesi doğrultusunda toplantı ve eğitimler yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yürütülen Türkiye Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İş Birliği Projesi (TAYDAP) kapsamında Kırsalda Kadın Paydaş Danışma Grubu toplantısı ile eğitici eğitimi gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yürütülen Türkiye Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İş Birliği Projesi (TAYDAP) kapsamında Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Komitesince; Şanlıurfa kırsalındaki kadınların güçlendirilmesi, kırsalda kooperatifleşmesi, paydaşlarla işbirliğinin güçlendirmesi, kırsadaki tarımsal faaliyetlerde rol almalar ve karar mekanizmalarını geliştirmeleri, tarımsal politikaların ve stratejilerinin belirlemesi gibi etkinliklerde bulunmasına yönelik eğitim vb konularda istişarelerde bulunuldu.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Mehmet Işık “Proje kapsamında kadın çiftçilerin bilgi taleplerinin ve ihtiyaçlarının hızlı, etkili ve sürdürülebilir bir şekilde karşılanarak verimliliğin artması, çiftçi refahının yükselmesi ve gıda güvenliğinin güvence altına alınmasına sağlanmaktadır. Müdürlüğümüz bu çerçevede 1 yıldır yürüttüğü çalışmaları bu çalıştayda aktarma imkanı bulmuştur.” dedi.

Edessa TV Haber Merkezi

20 Haz 2019 - 12:11 - Eğitim

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.