Karaköprü'de 'Okuma Evi' açıldı

www.edessatv.com

Karaköprü Belediyesi tarafından eğitime katkı yapmak amacıyla Atakent Mahallesinde yaptırılan okuma evinin açılışı yapılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Eğitime yaptığı katkılar ve yatırımlarla her zaman ön planda olan Karaköprü Belediyesi eğitim için önemli bir yatırımı daha gerçekleştirerek Atakent Mahallesinde yaptırdığı okuma salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa ev sahibi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin yanı sıra; Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı ve Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa'nın önemli bir genç potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek, Şanlıurfa'daki gençliğe sahip çıkmak için eğitime katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Baydilli şöyle konuştu: "Geçmişte Urfa'da yetişen alimler nasıl Avrupa'ya gidip ders vermişse, ilim öğretmişse bugün de Şanlıurfa'daki gençlerimizin okumasına ve kendilerini geliştirmesine katkı sunmak istiyoruz. İslam dininde ilk ayet 'Oku' de, hiç bilenle bilmeyen bir olur mu der. Biz mahallelerimize bu kitap okuma evlerini yaparak gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmelerini, kitap okumalarını, ödevlerini burada yapmalarını sağlıyoruz. Böylece gençlerimizin kendilerini geliştirerek ileride vatana millete faydalı bireyler olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu kitap okuma evimizin Karaköprü'ye ve Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diliyorum."

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediyesi'ne gençlere yaptıkları bu yatırım için teşekkür ederek, "Gençlik bizim geleceğimizdir, çağımız bilgi çağı olduğu için okuma gençlerimiz için çok önemlidir. Bu faydalı çalışma için Karaköprü Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, okuma evinin gençlere hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız ise bu okuma evleri ile birlikte Karaköprü'deki kütüphane eksiğinin giderildiğine ve gençler için önemli bir yatırım yapıldığına dikkat çekti. Kaymakam Yıldız, "Okuma evi isimi de çok güzel bir isim olarak düşünülmüş. Gençler burayı evi gibi görüp burada bilgiye ulaşacak, burada yeni şeyler öğrenecek ve kendini geliştirecektir. Bu güzel ortamı sağlayan Karaköprü Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyor, gençler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gençler için yapılan bu hizmet için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'yi ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

Başkan Çiftçi şunları söyledi: "Bu güzel hizmetin içinde ve odağında insan var. İnsanın gelişmesi için, faydalı birer insan olarak yetişmesi için bu tür okuma evlerine ve kütüphanelere ihtiyaç var. Okuma oranlarına bakarsak hem şehir olarak hem de ülke olarak zayıf durumdayız. Bu mekanlar öğrencilerle dolmazsa hiçbir anlamı olmaz. O zaman

velilerimiz de hem çocuklarını bu okuma evlerimize yönlendirecek hem de kendileri gelip kitap okuyacak. Bu güzel hizmet için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

Ak parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri yapılan her hizmetin insanlar için yapıldığını dile getirirken, okuma evi hizmetinin de gençlere faydalı olması için yapıldığını aktardı. Milletvekili Cevheri, "Bu yapıların içine insan girdiğinde güzelleşir. Gençlerimiz burada bilgiye ulaştığında, ders çalıştığında bu okuma evleri daha anlamlı hale gelir. Ben bu yatırımda emeği geçen başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun" dedi.

Açılışın ardından davetliler okuma evinde kitap okuyan gençlerle bir süre sohbet ederken, Karaköprü Belediyesi'nin hediyesi olan kitapları gençlere verdiler.

11 Kas 2017 - 14:02 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.