Köy okulunda ders ortasında puding keyfi

.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Dardağan kırsal mahallesinde Birleştirilmiş Sınıf İlkokulunda 2 yıldır görev yapan Ece Koyun, öğrencilerin okula devamlılığını sağlamak amacıyla ders ortasında odun sobası üstünde tencere ile öğrencilerine puding pişiriyor.

Ece öğretmen bir taraftan ders anlatıp, öğrencilerin derslerine bakarken, bir taraftan da soba üzerinde kaynayan pudingi karıştırıyor. Odunlu sobada pişen pudingi kendi elleriyle kaselere doldurup, öğrencilerine ikram eden fedakar öğretmen, böylelikle hem öğrencilerin kış soğuklarında üşüyüp hasta olmasını hem de okula devamlılığı sağlıyor. Öğrencilerin pudingi çok sevmesi nedeniyle sık sık bu etkinliği yaptığını anlatan Ece öğretmen, "2 yıldır Dardağan ilkokulunda görev yapıyorum, öğrenci motivasyonunu ve okula devamını sağlamak amacıyla, sık sık böyle etkinlikler yapıyorum. Bunu yaptığımız zaman öğrencilerim okula daha hevesli geliyorlar. Bu sayede okulu çok daha seviyorlar. Bunun artılarını da görüyorum, çünkü öğrencilerim bu sayede okula daha hevesli geliyor ve derslerde daha istekli çalışıyorlar. Çocuklar içinde olumlu oluyor, ders sıkıcı hale gelmiyor. Ders aralarında böyle etkinlikler yapmak daha eğlenceli hale de geliyor” dedi

Öğretmenlerini çok sevdiklerini belirten 2. sınıf öğrencisi Duru Gülel, ise "Öğretmenimiz soba üzerinde tencereye süt döküyor ve uzun müddet karıştırıyor ve bize puding yapıyor, bizde afiyetle yiyoruz" dedi.

Öğrenci velileri de Ece öğretmenin öğrencilerine karşı yaptığı fedakarca bir tutum içerisinde olduğunu belirterek, bu nedenle Ece öğretmenin kendileri için çok değeli olduğunu kaydetti.

İHA

17 Oca 2018 - 12:24 - Eğitim

Mahreç  İhlas Haber Ajansı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.