Liseli öğrenciler, İtalya gezisi öncesi Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti

.

Liseli öğrenciler, İtalya gezisi öncesi Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti
Haber albümü için resme tıklayın

Atatürk Barajı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve idarecileri “GAP’tan İkinci Hamle” isimli proje kapsamında 21.01.2018 / 03.02.2018 tarihleri arasında yurtdışı stajı için gidecekleri İtalya uçuşu öncesi Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Şekeroğlu’nu makamında ziyaret ederek proje kapsamında bilgi verdiler.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Şekeroğlu; Yaptıkları projelerinden ötürü öğrencileri kutlayarak, yurtdışında geçirecekleri 2 haftalık staj süresini iyi değerlendirip, farklı tecrübeler kazanarak geri döneceklerini, başarılı bir meslek hayatı geçirebilmeleri için bu tür deneyimlerin çok önemli olduğunu belirterek başarılarının devamını diledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Sait Boybay: Geçen yıl Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve akışlarını gerçekleştirdiğimiz “Atatürk Barajı’na Hazırlık” isimli projemizden sonra bu yıl kabul edilen “GAP’tan İkinci Hamle” isimli projemizle 20 öğrencimiz ve onlara refakat edecek 4 öğretmenimiz Almanya ve İtalya’nın en seçkin kurumlarında 2 hafta süreyle staj yapma imkanı bulacak. Finansmanının tamamı Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından karşılanan projemizle çocuk gelişimi bölümü öğrencilerimiz okul öncesi eğitimde davranış bozukluklarının erken tespiti konusunda eğitimlerini İtalya Bologna’da Assoform firmasında alacaklar. Öğrencilerimiz bu eğitimde örnek vakaları inceleyecek, beraber vakit geçirecek ve davranış bozukluklarının erken dönemde tespit edilip tedavi edilmesi sürecine katkı sağlayacaklar. Ayrıca kültürel gezilere katılarak genel kültürlerini artırma imkanı bulacaklar. Okul olarak amacımız her zaman öğrencilerimizin ufkunu açmak onlara farklı tecrübeler kazandırarak, Avrupa işgücü piyasasında çalışabilecek nitelikte ve mesleğini iyi bilen yabancı dile hakim kalifiye teknik elemanlar yetiştirmek ve onları geleceğe daha iyi hazırlamaktır. ‘’ dedi.

Edessa TV Haber Merkezi

17 Oca 2018 - 12:07 - Eğitim

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.