Öğretmenler Günü Şanlıurfa'da Bir Başka Kutlandı

Öğretmenler Günü Şanlıurfa'da Bir Başka Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak "Eğitimde iyi örnekler Şanlıurfa çalıştayı " İlgi Okullarında düzenlendi. Daha sonra ise Milli Eğitim Müdürlüğü önünden Urfa Bisiklet Topluluğu tarafından organize edilen Öğretmenler Günü Bisiklet Turunun startı verildi.

Öğretmenler Günü etkinlikleri Milli Eğitim Konferans Salonundaki programla devam etti. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda selamlama konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, göreve geldikleri günden bu yana Şanlıurfa'da eğitim kalitesini arttırmaya yönelik başlattıkları çalışmaları bundan sonra da devam ettireceklerini belirtti. Öğretmenlerin kutlu bir yolda yürüyen neferler olduğunu belirten Turan, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Program Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in konuşmasıyla devam etti. Konuşmasına öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Vali Erin, eğitim öğretim konusunun Türkiye Cumhuriyeti için en önde gelen konu olduğunu belirterek bu önemin Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana süre geldiğini kaydetti. "Meydanlarda savaşları kazanmış olsak da asıl kazanımı kültür ve eğitimde elde etmeliyiz" diyerek konuşmasını sürdüren Vali Erin, "Son on beş yılda bunun farkına vararak yeni arayışlar içerisindeyiz. Gelişmiş batının karşısında kendisine güvenen ve bir o kadar tevazu sahibi bir nesle ihtiyacımız var. Bilim ve teknolojide kendisini geliştirmiş ancak milli ve manevi duygulardan yoksun bir neslin de bize bir faydası olamaz. Medeniyet birikimini, tarih bilincini ve inancını bilimle yoğurabilmiş bir nesle ihtiyacımız var. Bugün bunun günüdür. Bu fırsatlar elimizde var. Bunu başarmamanın hiçbir haklı nedeni olamaz. Eğitim altyapısını güçlendirmek için kamu kaynaklarıyla son iki yılda yaptıklarımız ortada. Bunun yanında sivil toplumla da bunu daha da güçlendirmeye gayret ediyoruz. Ancak eğitim sadece fiziki ortamlardan ibaret değildir. Öğretmenlerimizin yapabilecekleri şu anda yapabildiklerinden ibaret değildir. Fedakârlık göstererek yaptıklarını daha yukarılara taşıyacaklarına inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Program Vali Abdullah Erin tarafından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdimi, şiir dinletisi, barkovizyon gösterileri, koro dinletisi, tiyatro gösterisi ve aday öğretmenlerin yemin töreninin ardından sona erdi.

Edessa TV Haber Merkezi

24 Kas 2018 - 16:25 - Eğitim

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.