Şanlıurfalı yönetmen isminin verildiği okula, kitap bağışladı

www.edessatv.com

Şanlıurfa Siverek doğumlu olan sinema yönetmeni Mehmet Ragıp Karcı, Fırat mahallesinde bulunan ve kendi isminin verildiği Mehmet Ragıp Karcı Kız İmam Hatip Lisesine yazarı olduğu kitaplarında arasında olduğu kendi kütüphanesinden seçtiği çok sayıda kitabı okula bağışladı.

Kolilerde gönderilen kitapları teslim alan okul idarecileri, öğrencilerle birlikte kitapları inceledikten sonra kütüphanede yazara ayrılan kitaplık bölümüne yerleştirdi.

Kitap yardımı ile ilgili yazara teşekkür eden Okul Müdiresi Şevreş Nasanlı, "Okulumuzun isim babası ve aynı zamanda hemşehrimiz olan Mehmet Ragıp Karcı daha önce okulumuzu ziyaret ettiğinde okulumuzun kütüphanesine kitap yardımında bulunacağını söylemişti. Yazarımızdan kitap yardımları gelmeye başladı. Ayrıca hocamız okulumuzu birkaç edebi dergiye de abone etti. Okulumuzun eğitime katkıda bulunduğu için kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletiyor ve hürmetle ellerinden öpüyoruz. Geçen sene öykü yarışmasında bir kız öğrencimiz Türkiye genelinde dereceye girmişti. O kızımız içinde ayrıca bir hediye paketi gönderdi. Hocamızın yolladığı kitaplarla, kendisinin ismini verdiğimiz bir kitaplık oluşturduk, tekrar tekrar kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu

Okulun 12 Y sınıfı sayısal öğrencisi Halime Keklik, "Sevgili Mehmet Ragıp Karcı hocamız, isim babası olduğu okulumuza yaptığınız katkılardan dolayı biz öğrencileri berhudar etti. Gönderdiğiniz kitaplar için teşekkür eder, minnetlerimizi ve saygılarımızı okulumuz öğrencileri adına sunarız. Allah sizden razı olsun” dedi.

12 sınıf öğrencisi Ayşe Akkoyun, "Kütüphanemizin gerçekten kitaplara ihtiyacı vardı, eksikliklerimiz vardı. Mehmet Ragıp Karcı hocamıza gerçekten teşekkür ediyoruz, yolladığı kitaplarla bu açığın büyük bölümünü kapattı. Gönderdiği kitapları hocalarımızla beraber inceledik, kitaplar gayet güzel. Gönderdiği edebiyat dergileri olsun, kendi şiir kitapları olsun, çeşitli edebi eserler olsun hepside çok güzel. İnşallah hepsinden faydalanacağız” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ragıp Karcı 1945 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi. Bir süre askeri lisede okudu ve ayrıldı. Kameraman, fotoğrafçı, yönetmen, şair, yazar, öykücü, Osmanlıca ve siyakat hocası. Türkiye’nin en büyük saz ve söz üstatlarından biri. Aynı zamanda saz yapım ustası olan Karcı, ilçenin yetiştirdiği büyük üstatlardan biri olarak biliniyor.


17 Eki 2017 - 10:31 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.