Çiftçi: "Şanlıurfa, ekonomik alanda çok iyi bir yerde"

.

Çiftçi: "Şanlıurfa, ekonomik alanda çok iyi bir yerde"
Haber albümü için resme tıklayın

Ekonomi Kulübü tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen 1. Türkiye Ekonomi Zirvesi sona erdi. Ekonomi Kulübünün hazırladığı zirveye katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın ekonomik alanda çok iyi bir yere sahip olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da bir otelde düzenlenen 1. Türkiye Ekonomi Zirvesi sona erdi. Zirveye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, Ekonomi Kulübü Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Ulutaş, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber el-Alevi, Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay ile yerli ve yabancı konuklar katıldı.

Ekonomi Kulübü tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen zirvenin Şanlıurfa'da yapılmasından dolayı memnun olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın ekonomik alanda çok iyi bir yere sahip olduğunu belirterek "Şanlıurfa ekonomik paremetreler anlamında çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle Fırat'ın serin sularının Mezopotamyanın verimli topraklarına akıtılması suretiyle Türkiye'mizin en önemli projelerinden biri olan GAP Projesinin merkezinde yer alması Şanlıurfa'nın ekonomisinin gelecekle ilgili çok önemli bir yer bulacağını düşünüyoruz. Bu toprakların iyi değerlendirilmesi, tarım sektöründe çok önemli hamleler yapılıyor ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesiyle birlikte Şanlıurfa'mızın geleceği çok aydınlık olarak görülüyor. Şanlıurfa'mız gerek 12 bin yıllık geçmişiyle gerekse ülkede en geç il olma sebebiyle, yaş ortalaması 19. 4, dinamik bir güç ve bu gücün bilimsel yaklaşımlarla Üniversitenin çok güzel bir şekilde yetişmesinin sonrasında verimli topraklarında iyi işlenmesi ve daha sonra şehir olarak hepimizin hedefi sanayi şehri olma noktasında ilerleme var. Bunun için bizler gerekli olan planlamaları, şehrimizin yatırım alabilmesi, kamu ve özel sektör işbirliği, özel sektörün önünün açılması, yeni OSB planlarının yapılması ve buna dayalı küçük sanayi sitesi planlanması, küçük ölçekteki işletmelerin Tekno Parkta yeni projelerle tanıştırılması, Harran Üniversitesi ile birlikte Tekno Park'ta ortağız ve orada güzel fikirleri, yenilenebilir gelecek vaat eden projelerin hazırlanması suretiyle Şanlıurfa'nın piyasasına sunulması için tüm kaynaklarımızla hareket halindeyiz" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ile Mahmut Kaçar, Sulanabilir tarım arazileriyle Şanlıurfa'nın önünün açık olduğunu söylediler.

Edessa TV Haber Merkezi

24 Ara 2017 - 13:41 - Ekonomi

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.