Millvetvekili Cevheri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuştu

www.edessatv.com

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçeleri görüşüldü.

Komisyonda açıklamalarda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Milli Tarım Politikasının stratejisinin, yabancı ürünler yerine yerli ürünlerin desteklenmesi olması gerektiğini söyledi.

İşte Milletvekili Cevheri'nin açıklamalarından satır başları;

- Bugün Şemdinli’de vatanımızı ve milletimizi koruma görevini ifa ederken, şehit olan güvenlik görevlilerimize Allah Rahmet, mahzun ailelerine sabırlar ve gazilerimize acil şifalar dilerim.

- Şanlıurfa coğrafi olarak da önemli bir konuma sahiptir. Güney komşumuz olan Suriye ile 314 kilometrelik bir sınıra sahip olup 3 ilçemiz (Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç) sınır ilçesi olup, 5 ilçemizde Atatürk Barajı Gölü'nün havzasında yer aldığından, (Birecik, Halfeti, Bozova, Hilvan ve Siverek) sahil ilçeleridir. Şanlıurfa İli arazi büyüklüğü bakımından Türkiye'deki toplam tarım alanının yüzde 4.9’una sahip olup 12 milyon 20 bin dekarlık tarım alanı ile Konya ve Ankara'dan sonra 3. Sıradadır

- Şanlıurfa ilimize ait İsot-Urfa yağı, Urfa fıstığı gibi yöresel ürünlerin marka ve patentlerinin alınması gerekmektedir.

- Buğday ve Arpa’ya verilen kilogram başına 5 kuruşluk desteğin, hiç olmazsa 10 kuruşa çıkartılması gerekmektedir.

- Sulama projelerini hayata geçirilmesi hem üretimi artıracak, hem de maliyetleri düşürecek, elektrik sorununu da kökten çözecektir.

- Yaptığımız araştırmalarda mevsimi ne kadar kurak geçerse geçsin, 1 dekar tarlada ekilen arpa ile 1 dekar badem bahçesinde gelir olarak, en az 10 kat fark vardır.

- Bölgemizde bir ‘Sera Organize Bölgesi’ kurulabilmesi şansı doğacaktır.

02 Kas 2017 - 13:22 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.