CHP'li Tanal'dan Şanlıurfa'daki 'doktora şiddet' olayı ile ilgili kanun teklifi

.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, dün Şanlıurfa’da gerçekleşen hekime şiddet olayına ilişkin Kanun teklifi verdi.

Tanal, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleşen sağlık personelinin kafasına kaldırım taşı kırma olayı hekime şiddet olaylarının dönüm noktası olmalıdır ve 18 Temmuz Günü, Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Kınama Günü ilan edilmelidir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, dün Şanlıurfa’da gerçekleşen hekime şiddet olayına karışanları kınadığını ifade etti. Vahim olayın yaşandığı günün sağlık çalışanlarına şiddeti kınama günü ilan edilmesine ilişkin kanun teklifi veren Tanal, şunları söyledi:

“18 Temmuz 2018 tarihinde Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşanan hekime şiddet olayı kamuoyunda ve sağlık çalışanları arasında infial yaratmıştır. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri asistanı Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’a hasta yakınları saldırmış, başında kaldırım taşı kırmıştır. Ağır yaralanan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın hastanede tedavi görmektedir. Bu menfur olay sonrası tüm sağlık çalışanları ayağa kalkmış, duyarlı tüm kesimler tepkilerini ortaya koymuştur. Daha önce göz ardı edilen, reddedilen şiddete çözüm bulmaya yönelik çalışma talepleri iktidar tarafından kabul görmüştür. Bunun ardından, TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu kurmuştur. Komisyonun Raporu'nda yer alan öneriler iki yılı aşkın süredir hâlen hayata geçirilmemiştir. Bu arada sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de artmaya devam etmektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azaltmaya yönelik yapılacak yasal değişikliklerle beraber, toplumda şiddete karşı farkındalık yaratmak, çözüme yönelik çabalara önemli katkı yapacaktır. Şiddete karşı farkındalık eylemleriyle toplumun şiddetin karşısında durduğunu göstermesi, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve geleceği için önemlidir. Bu amaçla yapılacak çalışmaların Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın şiddet gördüğü güne denk getirilmesi de özel bir anlam katacaktır. Tanal’ın Kanun Teklifi maddeleri ise şöyle:

18 TEMMUZ’UN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINAMA GÜNÜ İLÂN EDİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 18 Temmuz Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Kınama Günüdür. Anılan günde her yıl, kamusal ve özel sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşların öncülüğünde, halkımızın, sivil toplum örgütlerinin katılımı ile şiddeti kınamaya ve farkındalık yaratmaya yönelik etkinlikler düzenlenir.

MADDE 2- Birinci maddede sözü edilen etkinlikler ile ilgili yönetmelik Kanunun yayımı tarihinden itibaren dört ay içinde Sağlık ve içişleri bakanlıklarınca ortaklaşa düzenlenir.

MADDE 3- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı tarafından yürütür

Edessa TV Haber Merkezi

19 Tem 2018 - 09:58 - Gündem

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.