Önen, Büyükelçilik görevine resmen başlıyor

www.edessatv.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, Çin Halk Cumhuriyeti’ne Pekin Büyükelçisi olarak atandı.

Kararın Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından hazırlıklarını tamamlayan Emin Önen, önümüzdeki günlerde Çin Halk Cumhuriyeti’ne giderek Pekin’deki görevine resmen başlıyor.

Yayımlanan kararname ile ataması yapılan Büyükelçiler ile merkeze alınan Büyükelçiler artık görevlerinin başına geçiyor.

23. ve 24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan, halen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlık görevini sürdüren, Abdülkadir Emin Önen, Çin Halk Cumhuriyeti’ne Büyükelçi olarak, yeni ve çok önemli bir göreve atandı.

Son bir buçuk yılı aşkın süredir Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görevini sürdüren ve genellikle Cumhurbaşkanının bütün yurtdışı ziyaretlerinde kendisine eşlik eden Önen’e Çin Halk Cumhuriyeti gibi büyük bir devletin Büyükelçilik görevinin tevdi edilmesi Şanlıurfalı hemşehrilerini de hem sevindirdi, hem gururlandırdı.

Üstlenmiş olduğum görevin bilincindeyim

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçilik görevine atanmasından dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, “Çok önemli bir görev olduğunun ve üstlenmiş olduğum görevin bilincindeyim elhamdülillah. Allahu Teâlâ’nın izniyle ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemin ve memleketim Şanlıurfa’nın adını da en iyi şekilde duyurma gayretimi her zaman olduğu gibi sürdüreceğim. Beni bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olmak üzere Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beye ve herkese teşekkür ediyorum. Daha ismim açıklanmadan sızdırılan bazı bilgiler üzerine beni ve arkadaşlarımı arayarak tebrik eden değerli hemşehrilerime de candan teşekkür ediyorum” dedi.

Emin Önen, “Ülkem, milletim, memleketim ve şahsım adına, hakkımızda hayırlısı olur inşaallah” diyerek herkesten helallik dileyerek dua talebinde bulundu.

Abdülkadir Emin Önen kimdir?

15 Mart 1976 yılında doğdu. Babasının adı Mehmet Salih, annesinin adı Fatma Dursun'dur. İlköğrenimini Ankara Bahçelievler Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulunda ve Ortaöğrenimini Ankara Gazi Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Fatih Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden okul 1.’si olarak mezun oldu. 2003'ten itibaren “Türk Dış Politikasında Asya Algısı” konulu tez çalışması ile Siyaset Bilimi alanında yüksek lisansını yaptı.

Özel sektörde 5 yıl boyunca Yatırım Danışmanı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Çin Halk Cumhuriyeti'nde ithalat ve ihracat alanında faaliyet gösteren Danışmanlık Şirketi kurdu.

2007 yılı Genel seçimlerinde AK Partiden 23. Dönem Şanlıurfa Milletvekili seçildi. AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı görevinde bulundu.

Türkiye-Filipinler Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı seçildi.

Aynı dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Gurubu (AGİT) ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

Türkiye-Çin Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi, TBMM Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

Aynı zamanda TBMM Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı oldu. Bu görevini yaparken Şam’da yapılan APA Genel Kurulunda APA Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.

2011 yılı genel seçimlerinde 2. kez Şanlıurfa Milletvekili seçilen Önen, Türkiye’nin uluslararası ilişkiler nezdindeki temaslarında faal olarak yer aldı.

Abdulkadir Emin Önen Ocak 2016 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı olarak atandı.

Ulusal ve uluslararası basın organlarına Türk iç ve dış siyasetine ilişkin düzenli olarak beyanat veren; iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Çince bilen Önen, evli ve 3 çocuk babasıdır.

20 Kas 2017 - 09:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.