Birecik doğaya ev sahipliği yapıyor

Şanlıurfa, sahip olduğu tarihi ve turistik değerler dışında doğal yapısıyla da önemli bir il.

Kayalık bölgeleri, çöl ve yarı çöl özelliği gösteren alanları ile birçok endemik hayvana ev sahipliği yapıyor. Baharın gelmesiyle birlikte göçmen kuşlar, sürüngenler Birecik’e uğramadan geçmiyor.

Birecik ilçesine baharın gelmesiyle birlikte, gerek göçmen kuşları ve gerekse sürüngenler yüzlerini bir bir göstermeye başladı.

Birecik ilçesinde yaşamını sürdüren Avrupa ölçeğinde nadir bulunan, bir baykuş türü olan Çizgili İshak Kuşu, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaptığı göç ardından Birecik ilçesi Söğütlük parkına geldi.

Birecik ilçesi, Çizgili sırtlanından, Fırat kaplumbağasına, Çöl varanından Bozkır kellerine, Sürmeli kılız kuşundan çizgili ishak kuşuna, çöl koşarına kadar onlarca kanatlı ve sürüngenleri barındırıyor.

Doğaya ev sahipliği yapan Birecik ilçesinde bozkırlarda çiçekler açarken, sürüngenler ve kanatlılarda göçlerini tamamlıyor.

Haber: Yakup Bozkuş & Rıdvan Ortakaya

01 May 2017 - 15:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.