Kurbanlık alırken nelere dikkat etmeliyiz?

www.edessatv.com

Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, vatandaşların kurban alımı yaparken dikkatli olması gerektiğini belirtti. Açıkgöz, alınacak kurbanlıkta herhangi bir hastalık var mı? ona bakılmalı ve kurbanlıkların gelişi güzel yerlerden alınmaması gerektiğini belirtti.

1 Eylül’de başlayacak olan Kurban Bayramı telaşı yavaş yavaş başladı. Vatandaşlar farz olan kurban vazifesini yerine getirmek için kurbanlık alımı yapacak. Peki? kurbanlık alınırken neye dikkat edilmeli ve nereden alınmalı?

Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, kurbanlık alımı yaparken hayvanın sağlıklı olup olmadığına bakılmalı ve kurbanlıkların gelişi güzel yerlerden alınmaması gerektiğini kaydetti.

Dişi hayvan kesiminin problem olduğunu ifade eden Açıkgöz, mümkün olduğu kadar dişi hayvan kesilmemesi gerektiğini belirterek, eğer kesilecekse de hayvanın gebe olup olmadığına bakılmalı ve izin belgesi istenilmeli dedi.

Etlerin toplanması ve muhafaza edilmesi noktasında da titiz olunması gerektiğini belirten Açıkgöz, şu ifadelere yer verdi.


15 Ağu 2017 - 11:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.