Unutulan Sanatlar “Usta Ellerde“ Yeniden Hayat Buluyor

Unutulan Sanatlar Usta Ellerde Yeniden Hayat Buluyor.

Unutulan Sanatlar “Usta Ellerde“ Yeniden Hayat Buluyor
Unutulan Sanatlar “Usta Ellerde“ Yeniden Hayat Buluyor
Haber albümü için resme tıklayın

Binlerce yıllık kültürel birikimin ürünü çok sayıda meslek yok olmakla karşı karşıya...

Hızlı teknolojik gelişmelere rağmen günümüze kadar ulaşabilmiş pek çok sanat ise yaşam savaşı veriyor. Unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel El Sanatları ile Türk Süsleme Sanatları'nın günümüzde sürdürülmesini sağlamak ve sanatçılarını desteklemek amacıyla Şanlıurfa Valiliği - ŞURKAV tarafından yeniden işlevlendirilen Balıklıgöl-Rızvaniye El Sanatları Külliyesi'nde yer alan atölyelerde unutulmaya yüz tutmuş el sanatları "usta ellerde" yaşamaya devam ediyor.

Binlerce yıllık birikimle nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşmış olan fakat son yıllardaki teknolojik ilerlemeler sonucu unutulmaya yüz tutmuş bu mesleklerin sürdürülebilir bir modelde yaşatılması amacıyla kurulan külliyede; Hüsn-ü Hat, Ahşap ve Kemik Tarakçılık, Kazazlık, Kürkçülük, Keçecilik, Bez Bebek, Ahşap Oyuncak, Gümüş İşleme, Ney, El İşi Oymaları, gibi onlarca farklı dalda eserler üretilip birinci elden halkla buluşması sağlanıyor.

Ayrıca Külliyede yer alan atölyelerde Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kurslar ile ilgili sanat dallarında kurslar da veriliyor. Külliyede icra edilen el sanatları özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde alana gelen yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor.

Edessa TV Haber Merkezi

08 Mar 2019 - 19:12 - Gündem

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.