Aile hekimleri iş bırakıyor!

.

Aile hekimleri iş bırakıyor!
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Fikret Hacıosman'nın ardından yaptığı yazılı bir açıklama ile 5 Ekim Cuma günü bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

İşte Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneğinin o açıklaması;

Sağlık kendisine tamamıyla zıt olan şiddet ile anılmaya başladı. Dr Ersin Aslan’ın katledildiği 2012 yılının yaklaşık 5 aylık süresinde 3 bin 84 sağlıkta şiddet olayı rapor edildi. 2015 yılında Dr Kamil Furtun çalıştığı hastanede silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 2015 yılının Kasım ayında ise Dr Aynur Dağdemir sekreterinin eski eşi tarafından çalıştığı hastanede mesai saatlerinde bıçaklanarak öldürüldü. Aynı yıl 12 bin 245 sağlık çalışanına şiddet vakası kayıtlara geçti. 2017 yılında yine bir doktorun öldürüldüğü haberiyle sarsıldık. Dr Hüseyin Ağır görevi başındayken silahla öldürüldü. Tahmin edileceği üzere sağlıkta şiddet rakamları azalmak yerine artmaya devam etti.

2 Ekim 2018 tarihinde Dr Fikret Hacıosman öldürüldü. Bir baba, bir eş, 21 yıllık eğitim, 33 yıllık tecrübe öldü ve bir anda bitti. Defalarca uyarılması, her platformda dillendirilmesine rağmen tedbir almayanlar bu ölümlerden sorumludur. Söylemekten dilimizde tüy bitti. Artık sabredecek vakit çoktan geçti. Sağlıkta şiddet haberleriyle beraber sağlık ve şiddet iç içe anılmaya başlanalı çok oldu. En kısa zamanda ile başlayan cümlelere karnımız tok. Bu duruma nasıl gelindiği ve nasıl çözüleceği konusunda yetkililerin şapkasını önüne alarak düşünmesi ve artık somut adımların atılması gerekmektedir. Devletin kendi memurunu, hemşiresini, doktorunu koruyamadığı günlerin artık son bulması ve her Bakanın söz verdiği, en kısa zamanda çıkacağını belirttiği sağlıkta şiddet yasası biran önce çıkmalıdır. Bir insanın yaşama hakkı insanları yaşattığı, tedavi ettiği için elinden alınamaz.

Edessa TV Haber Merkezi

05 Eki 2018 - 10:37 - Sağlık

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.