Aile Sağlığı Merkezlerinde Check-up dönemi!

.

Aile Sağlığı Merkezlerinde bu yıl başlatılan risk tarama programı kapsamında, vatandaşların sağlık durumları hakkında muhtemel hastalıkları daha ortaya çıkmadan önlemek için check-up uygulaması devreye girdi. Yasaya göre vatandaşlar kendi istekleri doğrultusunda aile hekimlerine başvurarak check-up yaptırabilecek.

Bu tarama programı sayesinde vatandaşlara yaş, cinsiyet ve risk gruplarına göre check-up programlarında uygulanan kan basıncı, kan şekeri, kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG (kalp grafisi), idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması hizmeti verilecek.

Bu yasanın sağlıkta karmaşa yaratacağını iddia eden, Şanlıurfa Aile Hekimleri Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan check-up uygulamasının gereksiz masraf olduğunu söyledi.

14 Eyl 2018 - 08:48 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.