Ambulans Şoförü Darp Edildi

Birecik Devlet Hastanesi’nde görev yapan Ambulans Şoförü Hüseyin Alkan'a, hasta yakınları tarafından yapılan saldırı Sağlık Sen Yönetimi tarafından şiddetle kınandı.

07 Temmuz 2016’da Birecik Devlet Hastanesi Acil Servisinde Nöbetçi Ambulans Şoförü Hüseyin Alkal'a hasta yakınları tarafından yapılan fiziki saldırı Sağlık Sen Şanlıurfa Yönetimi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasıyla kınandı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada: “Nöbetçi Ambulans Şoförü Hüseyin Alkal’a kendini bilmez kişiler tarafından fiziki saldırıda bulunulmuş ve darp edilmiştir. Bu samimiyetsiz anlayış sağlık çalışanlarının iradesine zorbalıkla ve şiddet uygulayarak ipotek koymaya yeltenmiştir. Bu tavır geçmişe özlem duyan anlayışın tezahürüdür”

“Saldırılar Sağlık Çalışanlarına Değil, Toplumun Sağlığına Yapılmış”

“Her kim tarafından ve her ne nedenle yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırıların aslında sadece sağlık çalışanlarına değil, toplumun sağlığına yapılmış, çirkin ve kabul edilemez hareketler olarak kabul edilmektedir. Sağlık çalışanlarına karşı söyleyecek sözü bulunmayan entelektüel boyutta ikna kabiliyetine sahip olmayan bu güruhu Sağlık sen olarak esefle kınıyor ve bu saldırının takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz”

“Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı, hastalıklı ve kabul edilemez bir tutumdur. Tüm sağlık çalışanlarının tehlike içinde olduğu, can güvenliğinden yoksun çalıştığı bir ortamda olduğumuza dikkat çekerek, insan yaşamını kutsayan, hayatın devamı için çalışan insanların, can güvenliğinin olmadığı bir ortamda sağlık üretilebilmesinin ne kadar mümkün olabileceğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz” dedi.

Saldırganlar hakkında hukuki işlem başlatıldı

Saldırganlar tarafından hukuki işlemin başlatıldığını belirten Sağlık Sen Yönetimi: “Bu menfur saldırıyı esefle ve nefretle kınıyoruz. Saldırının fail ya da failleri hakkında hukukun ivedi ve aktif olarak harekete geçirilmesi için Şanlıurfa Sağlık sen şubesi olarak adli ve idari soruşturmaların takipçisi olacağımızı tekrar tüm kamuoyuna deklere ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Edessa TV Haber Merkezi

13 Tem 2016 - 10:51 - Sağlık

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.