ASKON: “Sağlıkta yeni yatırımlara ihtiyaç var“

.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Şanlıurfa’da kapalı bulunan özel hastanelerin hizmete açılmasını talep etti.

Şanlıurfa’da özel hastanelerin hem sağlık konusunda hem de istihdam konusunda katkılarına değinen Şahin, Şanlıurfa’da açılmayı bekleyen Özel hastanelerin gerekli kontrol ve şartları taşıdıkları takdirde açılması gerekli dedi.

Eğer bir ceza kesilecekse hastane yönetimine veya doktorlara kesilmesini, hastanelerin kapatılması doğru bir yöntem olmadığını belirten Şahin “ Özel hastane kapatılmasıyla hem orada çalışan insanlar hem de Urfa halkı cezalandırılmış oluyor” dedi.

Şahin, Şanlıurfa’da kapanan özel hastanelerin tekrardan açılması noktasında gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Sağlık alanına hükümetin Şanlıurfa’ya büyük yatırımlarda bulunduğunu sözlerine ekleyen Şahin, temeli atılan ancak sonradan unutulan şehir hastanesinin de hızlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Şahin, “ Şanlıurfa her ne kadar hükümet kanadından sağlıkta büyük yatırımlar almışsa da Urfa kendi nüfusu ve barındırdığı Suriyeli muhacir kardeşlerinin nüfusuyla, sağlık alanında halen yetersiz durumdadır. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahibiz yılda yaklaşık 65 bin yeni doğum gerçekleşiyor bu doğum hızıyla da genç nüfusumuz sürekliliğini koruyor. Doğum oranı ile Türkiye’de neredeyse bir il nüfusu kadar insan Şanlıurfa’da gözlerini açıyor, bu durumda sağlık alanında ihtiyacı her geçen gün arttırıyor. Özel sağlık sektördeki sağlık yatırımları da kentimizde talepleri karşılamakta zaman zaman yetersiz kalmaktadır. Temeli atılan ancak sonradan unutulan Şehir Hastanesinin de çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütülmesi ve taşınan hastanelerin atıl durumda olan eski binalarınında ilimize kazandırılmasını bekliyoruz”

Edessa TV Haber Merkezi

02 Ağu 2018 - 08:04 - Sağlık

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.