Balıklıgöl Devlet Hastanesinde bir ilk daha!

.

Balıklıgöl Devlet Hastanesinde İleri Düzey Gırtlak Kanseri Ameliyatı Op. Dr. Semih Ak ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Söz konusu ameliyatın Şanlıurfa genelinde son derece nadiren yapılan bir ameliyat olduğunu söyleyen hastane yetkilileri, İleri Evre Gırtlak Kanserlerinde cerrahi seçenek birinci sırada olup, ameliyat gırtlağın tamamının ya da bir kısmının alınması ile gerçekleştirildiğini ifade edildi.

İşte Balıklıgöl Devlet Hastanesinden açıklama;

"Hastamızda Kanserli Dokuyu Almak ve Yayılmasını Engellemek Maksadıyla Gırtlağın Tamamı Alınmış Olup, Her İki Taraf Boyun Bölgesi Temizlendi. Ameliyat Sonrası Dönemde Yaklaşık 10 Gün Ağızdan Beslenmesi Durdurulan Bu Hastalar Bu Süreden Sonra Ağızdan Beslenebilir. Hastamız 10.Gününde Tüm Gıdaları Tüketebilir Durumdadır. Hastamız Bu Haliyle Herhangi Bir Sorun Yaşamadan Hastanemizden Taburcu Edildi. Büyük ve Ağır Bir Ameliyat Şekli Olan Total Larenjektomi Ve Bilateral Boyun Disseksiyonunu (Gırtlağın Tamamının Alınması Ve Boyunun Her İki Tarafının Temizlenmesi) Hastanemizde Başarıyla Gerçekleştirmiş Olmanın Mutluluğunu Hastamız İle Beraber Yaşıyoruz. Bundan Sonraki Süreçte Şanlıurfa’da Ve Hastanemizde Bu Operasyonları Gerçekleştirmeye Devam Edeceğiz"

Edessa TV Haber Merkezi

04 Haz 2018 - 10:04 - Sağlık

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.