Gazi Şehirden komşu İllere maske desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) ve Naksan Plastik iş birliğiyle 15 günde üretilen tek kullanımlık 15 milyon maskeden 750 bini Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 8 kente gönderildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, maske ile birlikte sağlık, sevgi ve muhabbeti gönderdiklerini belirtti.

Gazi şehirde yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında takılması zorunlu olan maske için örnek bir çalışma olarak gösterilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, GAİB ve Naksan Plastik işbirliğiyle gerçekleşen “15 Günde 15 Milyon Maske Projesi” nin kapsamı genişletildi. Bu doğrultuda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve Gaziantep ili çevresinde bulunan Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Şırnak’a toplamda 750 bin maske yardımı yapılacak. GAİB Merkez Binası önünde hareket eden maske yüklü tır, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci’nin katıldığı törenle uğurlandı. Maskeler yardım yapılacak il valiliklerine teslim edilerek dağıtılacak.

“Gaziantep Modeli” ile üretilen 15 milyon maskede, GAİB maske üretimini karşılayacak kumaş temin ederken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği lojistik destek sağladı, ücretini vermek şartıyla izinli olarak maske üreten firmalarla ve GASMEK kurslarıyla işçiliği karşıladı. Naksan Plastik ise ambalaj ve koliyi verdi. Üretilen maskenin dağıtımını ise Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından yapıldı.


ŞAHİN: KOMŞULUK HAKKI BUNU YAPMAYI GEREKTİRİYOR

GAİB Merkez Binası önünde yapılan uğurlamada açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir olmak, birlik olmak, dayanışmak ve iyi günde, kötü günde hastalıkta, sağlıkta gerekli gücü göstermek gerektiği ifade ederek, “Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Ülkemiz bu zor dönemde en az zararla çıkmak için Cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük gayret gösteriyor. Gaziantep’te de valimizle birlikte bütün sivil toplum kuruluşlarının koordinasyonuyla hem üretimi durdurmadan hem de sağlıklı bir kent olarak pandemi sürecini iyi yönetmek istiyoruz. Çok düşük risk grubunda başladık hastalıkta ama maalesef bu dönemsel olarak bir yükselişe geçti. Bunu engellemek çok kolay, para pul istenmiyor, üç tane kural var. Sosyal mesafeye dikkat edeceğiz, maskemizi takacağız ve özellikle parmak temizliği başta olmak üzere bedensel ve el temizliğimizde hemşerilerimizden maksimum dikkat istiyoruz. Biz iç içe yaşayan çok sosyal bir şehiriz. Ama bu dönemde yeni normal demek her şey normal demek anlamına gelmiyor. Artık gıda almak, su içmek gibi bu kurallara yaşamımızın bir parçası haline dönüştürmek zorundayız. Ne zamana kadar dersek aşı bulunana kadar. Köklü çözüm ilaç bulunana kadar. Bu yüzden her bir kardeşim ve hemşerimden istirhamım bu konuya dikkat etmeleri, annelerin çocuklarını, babaların evlatlarını yani tek kendimiz için değil ailemizi korumamız gerekiyor. Tabii 15 günde 15 milyon maske olağanüstü bir güç istiyor. Kumaşı başkanımdan geldi. Atölyelerde valiliğimizin başkanlığında büyükşehir olarak atölyelerin üretim maliyetini karşılandı. Olağanüstü bir başarı var ve bütün şehrimizde kapı kapı vefa grubu elden teslim etti. Belli bir yerde maske dağıtımı yapmadık evlere teslim edildi. ‘Başkanım maske bulamıyorum, maske pahalı’ denilmesin diye sosyal devlet ve sosyal belediyeciliğin insanı merkeze alan, kıymet veren bir çalışmayı hayata geçirdik. İnsanı merkeze alan, insana kıymet veren bir çalışmayı hayata geçirdik. Bu çalışma bütün Türkiye’ye örnek oldu. Bu desteği diğer illere göndermemiz komşuluk hakkı, bunu yapmayı gerektiriyor. Çok güzel bir düşünce ve bu kamyonla birlikte kardeşlerimize maske ile birlikte sağlık, sevgimiz ve muhabbetimizi gönderiyoruz” diye konuştu.

EROĞLU: GAZİANTEP, HER KONUDA OLDUĞU GİBİ BU KONUDA FARKINI ORTAYA KOYDU

Gaziantep Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu ise üretilen maskelerin Gaziantep’te ki tüm hanelere büyükşehir ve valilik aracıyla dağıtıldığını hatırlatarak, “Gaziantep, hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da kendi farkını ortaya koymuş bir şehir. GAİB’in hedeflerimize ulaşmadaki gayretleri ve destekleri için teşekkür ediyorum. Sadece şehirdeki hanelere dağıtmayla kalmayıp bölgemizdeki 8 ile de bu desteği veriyor olmamız kendimiz değil çevremizdeki illerin sağlığıyla da ne kadar ilgilendiğimizi ortaya koyuyor. Malumunuz pandemi ile mücadelede maske çok önemli. Hem kendi sağlığımızı hem de muhataplarımızın sağlığını korumak açısından buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Valiliğimiz de bu konuda ki denetimini aralıksız sürdürüyor. Tüm hemşerilerimize maskenizi takın, mesafenizi koruyun, hijyene dikkat edin, bu süreci en kısa sürede atlatalım diyoruz. Paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sürecin herhangi bir sıkıntıya neden olmadan şehrimiz yeniden insanların bir araya gelip kaynaştığı sosyalleşmenin hat safhaya çıktığı günlere ulaşacağız” dedi.


KİLECİ: HERKES KENDİNE GÖRE ELİNDEN GELENİ EN DOĞRU ŞEKİLDE YAPMAK DURUMUNDA

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, pandemi sürecinde GAİB olarak hem maddi hem manevi katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Büyükşehir ve valiliğin önderliğinde şehrin ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı “15 Günde 15 Milyon Maske” projesi organize edildi. Bizde burada birlik olarak kendimize düşen 1 milyon TL değerindeki kumaşla katkıda bulunduk. Şu anda da sadece Gaziantep’in bir birliği olarak değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin birliği olduğumuzdan 1 milyonluk payın içerisinde bölgedeki illerin ihracatları oranında toplam maliyet içerisindeki maske payının Gaziantep’e düşene dağıtıldı, diğer illere de valileriyle iletişime geçerek araçla tek tek götürüp dağıtacağız. Bu bir süreç. Dünya değişiyor ve herkes kendine göre elinden geleni en doğru şekilde yapmak durumunda. İnat etmemek gerek. Her konuda başarılı olan bu şehirde farkındalık konusunda da başarılı olmak için dikkat etsinler.”


23 Tem 2020 - 15:43 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.