Haliliye Belediyesi Çölyak Hastalarını Unutmadı

Haliliye Belediyesi Çölyak Hastalarını Unutmadı

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, çölyak hastalarına glütensiz ekmek ile 11 çeşit temel besin malzemelerinin içinde yer aldığı gıda kolisi desteğini bu ayda gerçekleştirdi. Hastaların, aileleriyle aynı sofrada oturup aynı yemeği yemelerini istediklerinin altını çizen Başkan Fevzi Demirkol, “Haliliye Belediyesi, Türkiye’de glütensiz ekmek üreten tek ilçedir. Türkiye’de, bu ekmeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtan tek belediyedir” dedi.

Haliliye Belediyesi, çölyak hastalarına ihtiyaç duydukları temel besin maddelerinin teminini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. İlçede yaşayan çölyak hastaları için içerisinde 11 çeşit gıda malzemesinin bulunduğu koliler Haliliye Belediyesi tarafından dokuzuncu kez hazırlandı. Haliliye Belediyesi Ek Hizmet Binasında gerçekleşen dağıtım programına Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Haci Kanduza, Meclis Üyeleri Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ ile Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ve çölyak hastaları katıldı.

Dağıtım programında konuşan Federasyon Başkanı Hasan Doğan, yaptığı desteklerden dolayı Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiğini ifade etti.

Başkan Fevzi Demirkol ise yaptığı açıklamada, Haliliye’de yaşayan her kesimin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışma yaptıklarının altını çizdi. Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“İlklerin belediyesi olacağız dedik ve ilklerin belediyesi olarak halkımızın tüm kesiminin, her yaş grubundaki vatandaşımızın ihtiyacının ne olduğunu öğrenmek istedik. Çölyak diye bir tabir ile karşılaştık. Bir aile düşünün ki, aynı sofrada oturduğu halde çocuğu ekmek yiyemiyor. Biz bu acıyı yüreğimizde hissettik. Çölyaklılar için elimizden ne geliyorsa yaparız dedik. Şanlıurfa’da ilk defa çölyaklılarımıza gıda kolileri temin ettik. Haliliye dışında üç büyükşehir belediyesinde glütensiz ekmek üretimi yapılmaktadır. Haliliye Belediyesi, Türkiye’de glütensiz ekmek üreten tek ilçedir. Türkiye’de, bu ekmeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtan tek belediyedir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Haliliye Belediyesine sağlamış olduğu bütçe ile sağlanmaktadır. ”

Başkan Demirkol’un açıklamasının ardından içerisinde tamamı glütensiz malzemeden yapılan şekerli kurabiye, tuzlu kurabiye, mısır unu, puding, köftelik bulgur, erişte, çikolata, makarna, çorba bulunan gıda kolilerinin dağıtımı yapıldı.

Öte yandan Haliliye Belediyesi tarafından ilçe belediyeleri arasında Türkiye’de ilk kez faaliyete sunulan Glütensiz Ekmek Fırını ile de çölyaklılara her gün ücretsiz ekmek dağıtımı yapılmakta.

Edessa TV Haber Merkezi

19 Oca 2019 - 16:37 - Sağlık

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.