Şanlıurfa’da Hemşirelik Haftası Kutlamaları, Harran Üniversitesi’nde Yapıldı(Videolu)

Şanlıurfa’da Hemşirelik Haftası Kutlamaları, Harran Üniversitesi’nde Yapıldı(Videolu)

Şanlıurfa’da Hemşirelik Haftası Kutlamaları, Harran Üniversitesi’nde Yapıldı(Videolu)
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’da Hemşirelik Haftası Kutlamaları, Harran Üniversitesi’nde Yapıldı

Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimliğince ortaklaşa düzenlenen ‘Hemşirelik Haftası’ programı, Osmanbey Yerleşkesinde yapıldı.

Etkinlik, Fen-Edebiyat Fakültesi fuayesinde Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. İsmet Eşer tarafından hazırlanan ‘Geçmişten Günümüze Hemşire Üniformaları Sergisi’ ile başladı.

1800’lü yıllardan günümüze kadar hemşirelerin kullandığı üniformaların sergilendiği etkinliğin gezilmesinin ardından Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhemşiresi Naşide Yaman Öztürk, Harran Tıp Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Akif Altay ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil Çiftçi, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Emre Erkuş ve Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiğdem açış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Hemşireliğin, mesai kavramı gözetmeksizin yapılan fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Emre Erkuş; “Bir dokunuşunuzla insanların hayatını değiştirebilecek, en ufak katkınızda bile hastanın ve hasta yakınlarının mutlu olacağı bir mesleğin mensubusunuz. İş yoğunluğu veya yaşanan bir tatsızlıktan dolayı bir takım sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Emeğiniz kutsaldır, bu kutsal görevinizde sizlerin fedakarca çalışmanızın yeri çok büyüktür. Bu iş sadece para için yapılmaz, çok büyük bir sevgi ve emek gerektiren bir meslek olduğundan sizleri şahsım adına yürekten kutluyorum” dedi.

Hemşireliğin toplumun sağlık durumu ile ilgilenen uygulamalı bir kolu olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiğdem; “Hemşireler hastalık durumlarında insanların gereksinim duyduğu bakım ve uygulamaları gerçekleştirmektedir. Hemşirelerin hastaları ilk karşılayan ve ilgilenen olmasından dolayı görevleri çok hassastır. Hastaya gösterilecek olan güleryüz ve onlarla empati kurmak çok önem taşımaktadır. Hemşirelik haftası münasebetiyle yapılan bu programda emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından Yakındoğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Fatma Öz tarafından ‘Profesyonel Kimlik’ konulu bir konferans verildi. Ardından Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. İsmet Eşer tarafından ‘Türk Hemşire Liderler ve Hemşirelik Kazanımları’ konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesinde yapılan klinik uygulamalar sırasında öğrencilere destek olan Şanlıurfa’daki farklı hastanelerde görev yapan yetkililere, hemşirelik öğrencileri kongresinde çalışmalarıyla poster ödülü alan öğrencilere ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Edessa TV Haber Merkezi

15 May 2019 - 14:14 - Sağlık

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.