Şanlıurfa'da 'Organ Bağışı' haftası etkinlikleri sürüyor

www.edessatv.com

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Harran Üniversitesi "Organ Bağışı" haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık programı düzenlendi.

3 - 9 Kasım “Organ Bağışı” haftası etkinlikleri kentte yapılan çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi iş birliğiyle bir konferans salonunda bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, organ nakli hakında vatandaşları bilinçlendirmeyi hedefliyoruz dedi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana bilim Dalı Karaciğer nakli birim sorumlusu Abdullah Özgönül, ise Türkiye’de 45 karaciğer nakli merkezinin olduğunu, ifade etti.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana bilim dalı Başkanı Recep Çiğdem de organ bağışının islami boyutuyla ilgili bilgi verdi. Çiğdem: İslami açısından organ bağışının sakıncası yoktur” dedi.


09 Kas 2017 - 16:31 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.