Şanlıurfa'da Tıp alanında bir ilk daha gerçekleşti

.

Şanlıurfa'da Tıp alanında bir ilk daha gerçekleşti
Şanlıurfa'da Tıp alanında bir ilk daha gerçekleşti
Haber albümü için resme tıklayın

SBÜ Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde 12 yaşındaki çocuk hastanın ayak parmaklarından biri el parmağına dönüştürüldü.

Bu operasyon bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Ameliyatı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Doktorlarından Op.Dr. Yakup Işık, Op.Dr. Abdülkadir Calavul, Op.Dr. Sedat Avşar, Op.Dr. Kadir Tasasız yaptı.

12 yaşında çocuk hastanın eli traktör kayışına sıkışarak sağ el başparmağının kopmuş olması nedeniyle hastanenin acil servisine yönlendirildiğini aktaran plastik cerrahi doktorlarından Op. Dr. Yakup Işık, Kopan parmağı incelediğimizde yerine dikmeye uygun olmayacak şekilde kötü ve yaralanmış bir şekilde olduğunu gördük. Ekip arkadaşlarımızla istişareler yaparak kopan parmağın yerine ayak parmaklarından birini nakil yapma kararı aldıklarını söyledi.

Kopan parmağın Başparmak olması nedeniyle elin işlevinin %50 sini kaybeden hastaya gerekli tetkikler yapıldıktan sonra ameliyata hazırladıklarını belirten Op. Dr. Abdülkadir Calavul ise yapılan bu operasyonun bölgede bu güne kadar gerçekleştirilememiş zor ve riskli bir ameliyat grubuna girdiğini belirtti.

Ekip olarak yaptığımız bu operasyonun, teknik olarak zor olduğunu ve 5 saat sürdüğünü ifade eden Op. Dr. Sedat Avşar, “ Bu ameliyatla sol ayağın 2. parmağını alarak sağ el 1.parmağa başarılı bir şekilde naklettik. Ameliyat sonrası kritik dönemi atlatmış bulunuyoruz ve hastamızı yakın zamanda taburcu etmeyi planlıyoruz. “ dedi.


Hasta İlerleyen dönemlerde fizik tedavi ile el fonksiyonunu büyük oranda yerine getirebileceğini dile getiren Op. Dr. Kadir Tasasız , “Hastamız büyüdükçe nakledilen parmak gerek fonksiyon, gerek duyu, gerekse boyut açısından gelişerek diğer parmaklarla uyumlu hale gelmesini bekliyoruz.” dedi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim V. Dr. İdris Dağ yapılan bu zorlu ve bir o kadarda başarılı ameliyatların mimarları olan doktorlarımızı tebrik ederek çalışmalarında kolaylıklar diledikten sonra hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunarak şunları ifade etti; Sağlık yönünden hastane ve bölge tarihinde ilk defa gerçekleştirilen bu ameliyatlar bizleri ve halkımızı mutlu ediyor. Bizler bu başarıyla yetinmeyeceğiz ve daha fazlasını yapmak için çalışacağız. Dedi.

Edessa TV Haber Merkezi

07 Ağu 2018 - 10:18 - Sağlık

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.