Sarıışık: Harran Tpı'ı 10 milyon lira kâra geçirdik

.

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, üniversite hastanesinin borcunun bulunmadığını ve hastaneye 10 milyon lira kar ettirildiğini söyledi.

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, “İyi bir hastaneye sahibiz, bunun yanı sıra burada geçen yılda başa baş olarak borçsuz bir şekilde kapattık. Geçen seneyi 10 milyon karla kapattık. 129 milyon lira da global bütçe imzaladık” dedi. Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı ve Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği işbirliği ile düzenlenen “Şanlıurfa Radyoteknoloji Eğitim Semineri”’nde yaptığı açıklamada Harran Üniversitesi’nin kendileriyle beraber 10 milyon lira kara geçtiğini ifade etti.

ULUSAL KATILIM OLDU

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı ve Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği işbirliği ile “Şanlıurfa Radyoteknoloji Eğitim Semineri” düzenlendi. Düzenlenen seminere Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, Abdullah Dusak, Barış Cavlı, Saime Shermatova, Dilek Şen Dokumacı, Sunay Sibel Karayol, Nezaket Özgür, Sercan Çetinkaya, Aydın Kuran, Onur Yıldırım ve radyoloji teknikerleri katıldı.

“GEÇEN SENEYİ 10 MİLYON KARLA KAPATTIK”

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, geçen sene Tıp Fakültesi’nin 10 milyon lira kara yaptığını ifade etti. Sarıışık, “Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi çeyrek asırdır kurulmuş bir birimdir, bizim göz bebeğimizdir. Tıp Fakültesi lisans eğitimden tutun uzmanlık eğitimine kadar her türlü desteği vermeye devam ediyoruz.

Özelikle de üniversitemiz son 3 yılda büyüme anlamında büyük bir ivme kazanmış durumdadır. 15 Temmuz geçirdik, öğretim üyesi sayısında eksikliklerimiz olmasına rağmen personel sıkıntımızı hiç düşünmeden yolumuza devam ettik ve eksikliklerimizi de hızla kapattık. Bütün dallarımıza proje desteğimiz devam ediyor. Özellikle uzmanlık eğitimlerimizin daha kaliteli olabilmesi için altyapı gelişimlerimiz devam ediyor. İyi bir hastaneye sahibiz, bunun yanı sıra burada geçen yılda başa baş olarak borçsuz bir şekilde kapattık. Geçen seneyi 10 milyon karla kapattık. 129 milyon lira da global bütçe imzaladık.

Çalışmaların hızına yetişemiyorum. Hafta içi nükleer tıp merkezimiz açıldı. Bu tür hızlı gelişimler devam ediyor” dedi. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Mustafa Deniz, yaptığı açıklamada, teknolojinin tüm imkanlarından en üst seviyede yararlanmaya çalıştıklarını söyledi. Deniz, hızlı gelişmeye bağlı olarak bilgilerin mutlaka güncelleştirilmesi gerektiğini ifade ederek,”Eğitim seminerleri bu noktada çok önemli. Sıkça yapılması gerekiyor. Teknoloji cihazlarının daha nitelikli halde kullanılması için bu eğitimlerden daha çok yararlanmamız lazım. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

Edessa TV Haber Merkezi

24 Şub 2018 - 13:55 - Sağlık

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.