SGK'dan borç yapılandırma uyarısı!

.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, borç yapılandırmalarında ilk taksit ödemesinin 31 Ağustos 2018 tarihinde sona erdiğini hatırlattı.

Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada, ilgili kanun hükümleri gereğince alacakların yeniden yapılandırılması kapsamında ödemelerin belirlenen tarihlerde yapılması gerektiğine vurgu yaparak, 31 Ağustos'ta sona erecek olan ilk taksinin internet bankacılığı ve kurumun internet sitesinden kredi kartı ve banka kartı ile ödenebileceğini belirtti.

Yeniden yapılandırma başvurusunda bulunan işverenlerin, yapılandırma kapsamındaki ödemelerini "Yapılandırma işveren" seçeneği ile yapmalarının önemli olduğuna dikkat çeken Ünlü, şunları kaydetti:

"İşverenlerimiz ve primini kendisi ödeyen sigortalılarımız taksit ödemelerini bankalar vasıtasıyla ve internet bankacılığı ile ödeyebilecekleri gibi kurumumuz internet sitesinden 'e- SGK, İşveren kart ile ödeme' menüleri aracılığıyla kredi kartı veya banka kartı ile de ödeyebileceklerdir. Yapılandırma kapsamındaki taksitlerinin tamamını ilk taksit ödeme süresi içinde ödemek isteyen işverenlerimiz ve sigortalılarımız, ödeme planları ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce peşin ödeme başvurusuna çevrilip, peşin ödeme planı oluşturularak ödeyebilirler.

Cari dönem primleri ile birlikte bugün mutlaka ilk taksitin ödenmesi gerekmektedir. 7143 sayılı yasa gereği 31 Ekim’ de 2 inci taksitin yapılandırmanın bozulmaması için mutlaka ödenmesi gerekmektedir.” dedi.

Edessa TV Haber Merkezi

31 Ağu 2018 - 10:49 - Sağlık

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.