2.Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Şanlıurfa Rüzgarı

2.Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Şanlıurfa Rüzgarı

2.Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Şanlıurfa Rüzgarı
2.Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Şanlıurfa Rüzgarı
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Ankara Ticaret Odasının (ATO) ev sahipliğinde düzenlenen "2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin açılışı Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne 12 bin yıllık geçmişi ve tescilli 27 ürünüyle lider olan Şanlıurfa damgasını vurdu.

ATO Congressium'da gerçekleştirilen zirvede, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Şanlıurfa Ticaret Borsası ortak stant açarak Şanlıurfa'nın yöresel ürünleri ve kültürel değerlerini tanıttı. ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Peltek ile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya çiğköfte, içli köfte, lahmacun, zerde, üzlemeli pilav, tirit, lebeni, isot ve fıstık başta olmak üzere Şanlıurfa'nın coğrafi işaret onayı almış ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Zirvenin ilk gününde Şanlıurfa standını, AB Uyum Komisyonu Başkanı Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Kasım Gülpınar, TBMM İdare Amiri Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Dr.Halil Özcan, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı F.Betül Sayan Kaya, Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, önceki dönem Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, TOBB Odalar ve Borsalar Daire Başkanı Hasan Erbay, ATO Başkanı Gürsel Baran, zirveye katılan Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, Kalkınma Ajansları başkan ve temsilcileriyle vatandaşlar ziyaret etti. Ziyarette ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Peltek ile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı F.Betül Sayan Kaya’ya; Türkiye’nin % 45’inin üretildiği pamuk ve yaklaşık %50’sinin üretildiği Şanlıurfa fıstığını, aranjman haliyle sundu.

Zirve kapsamında, Avusturya, İtalya, Gürcistan, Güney Afrika, Ekvador ve Tanzanya'nın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin büyükelçilikleri, Ankara başta olmak üzere çeşitli illerin valilikleri ile oda ve borsalar stant açtı. Stantlarda ülke, bölge ve yörelerin geleneksel ürünleri sergilendi.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.