AB Büyükelçileri Şanlıurfa'da

www.edessatv.com

Şanlıurfa’da Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığında, AB'nin 24 ülke büyükelçisinin yer aldığı heyet onuruna bir otelin mağarasında sıra gecesi düzenlendi.

AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığındaki büyükelçi heyeti, bir dizi temaslarda bulunmak üzere akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya geldi. AB heyeti ilk olarak Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onurlarına bir otelde düzenlenen sıra gecesine katıldı. Sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde yöresel yemek yiyip acılı çiğköfte ikram edilen heyet, ardından sıra gecesi ekibi ile birlikte halay çekti. Verilen yemek sonrası heyet, Şanlıurfa Arkeoloji

Müzesi ile Mozaik Müzesini gezdi.

“Urfa müziği UNESCO dünya mirası adaylığını gerçekten hak ediyor”

Şanlıurfa'da bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyen Delegasyon Başkanı Berger, organize edilen sıra gecesi için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti. Berger, "Harika ve heyecan verici bir akşam geçirdik. Muhteşem yemekler yedik. Ama daha etkileyici olan dinlediğimiz müzikti. Dans, duyduğumuz davul sesiydi. UNESCO dünya mirası adaylığını gerçekten hak ediyor. Umarım bunu başarırsınız. Müze ise, çok uzun zamandır gördüğüm en etkileyici ve en ilgi çekici müzelerden biri. Sadece 12 bin yıl öncesindeki sanatı ve sanatın ifadesini göstermek ile kalmıyor, aynı zamanda tam anlamıyla canlı bir müze. Çünkü insanlar buraya gelip mozaik yaparak sanat örmesine vesile oluyor. Burada AB tarafından desteklenen bir müziğin atölyesi de var” şeklinde konuştu.

21 Kas 2017 - 08:40 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.