(AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı, Vali Erin'i ziyaret etti

www.edessatv.com

(AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı, Vali Erin'i ziyaret etti
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Avrupa Birliği (AB)Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki AB üyesi ülkelerin büyükelçi ve misyon şeflerinden oluşan heyeti misafir etti.

Avrupa Birliği (AB) Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger başkanlığında İngiltere, İspanya, İrlanda, İtalya, Almanya, Hollanda, Fransa, Slovenya, Bulgaristan, Slovakya, Estonya, Lüksemburg, Letonya, Finlandiya, Romanya, Portekiz, Polonya, Avusturya, Belçika Malta ve Hırvatistan Büyükelçi ve ataşeleri Şanlıurfa’ya geldiler.

Dün akşam saatlerinde Gaziantep’teki temaslarının ardından Şanlıurfa’ya gelen heyet onuruna Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından El Ruha otel mağara restaurantta verilen yemekte konuşan Vali Erin, Şanlıurfa hakkında bilgiler verdi. Yemekten sonra yöresel müziklerin icra edildiği sıra gecesine katılan heyet üyeleri, Şanlıurfa’da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek organize edilen sıra gecesi ve ikram edilen yemekler için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ettiler.

Şanlıurfa’daki temaslarına bugün Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaretle başlayan Büyükelçi Berger ve beraberindeki heyet, Vali Abdullah Erin ile bir araya geldi. Heyet üyelerini Valilik makamında kabul eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, büyükelçileri Şanlıurfa’da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, kentin sosyal, ekonomik ve tarihi özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Şanlıurfa’da 550 bin Suriyeli’nin misafir edildiğini hatırlatan Vali Erin, “Suriyeli kardeşlerimizin hem toplumsal uyumu, geleceğe hazırlanması ve şartlar oluştuğunda ülkelerine dönmelerini sağlayacak çok sayıda proje hem sivil toplum kuruluşları hem de kamu kurum kuruluşları tarafından uygulanagelmektedir. Avrupa Birliği’ne de bu kapsamda yapmış olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı eleştirilere katılmamak mümkün değil. O eleştirileri, Dışişleri Bakanlığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız zaten ifade ediyorlar. İstanbul’dan sonra en fazla nüfusu misafir eden bir şehrin Valisi olarak daha fazla destek ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu da ifade etmem lazım” diyerek, heyet üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Vali Erin’e kabulünden ve dünkü yemek ile müzik için teşekkürlerini ifade ederek sözlerine başlayan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise Şanlıurfa’nın müzik için UNESCO başvurusunun olduğunu hatırlatarak, dinledikleri müziklerden sonra bunu çok hak ettiğine inandıklarını söyledi.

Bir buçuk günün bu güzel şehri görmek için yeterli olmadığına, daha fazla vakit geçirilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Büyükelçi Berger, bölgeye yaptıkları ziyaretin temasının dayanışma olduğunu belirterek, “Suriyeliler için yaptıklarınızdan gerçekten çok etkilendik. Üç milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapmanız da Avrupa’da çok iyi anlaşılmış durumda. Özellikle belediyelerin ve ev sahibi toplumların desteklenmesi gerektiği anlaşılmış durumda. Geçen hafta sonu bir program başlattık. Bu program, mülteciler için en az 100 okulun inşa edilmesini amaçlıyor. Ama aynı zamanda dil eğitimi, öğretmen eğitimi ve öğrenciler için başka eğitimleri de kapsıyor. Diğer bir önemli konu da Suriyeli öğrencilere burs verilmesi. Bugün öğleden sonra üniversiteyi de ziyaret edeceğiz. Burada yapmaya çalıştığımız, Suriyeliler için geleceğe yönelik umudu ayakta tutmaya çalışmak. Bu bağlamda Birleşmiş Milletler’in ‘Kayıp Nesil Olmasın Programı’nı tam anlamıyla destekliyoruz. Ama bu yaptığımız ve sağladığımız desteklerin sadece bir kısmı. Bu bölgedeki bir çok şehirle işbirliği içinde çalışıyoruz. Çok alanda bu desteğimizi veriyoruz. Örneğin dün akşam müzede mozaiklerle ilgili programları gördük. Ama bunun da ötesinde başka sağladığımız destek de var. Umuyoruz ki bunun devamı gelecek” diye konuştu.

Vali Erin’in, Şanlıurfa’yı ziyaretleri anısına İngilizce hazırlanmış Şanlıurfa tanıtım kitabı hediye ettiği heyet üyeleri, Harran Üniversitesi ve Harran ilçesinde temaslarda bulunmak üzere Valilikten ayrıldı.

21 Kas 2017 - 12:56 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.