Akçakale, Şanlıurfa yolunda sona doğru!

Yıllardır yapımı beklenen Akçakale-Şanlıurfa yolunda sürücüleri sevindiren hizmet sonunda gerçekleşti.

Yıllardır yapımı beklenen Akçakale-Şanlıurfa yolunda sürücüleri sevindiren hizmet sonunda gerçekleşti. Başkan Yalçınkaya’nın girişimleri ile çalışmalara başlanan yolda Urfa yönündeki sağ şerit tamamlanarak hizmete açıldı ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ikinci etap çalışmalarına start verdi. İli ilçeye bağlayan ve Suriye’ye uzanan yolda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Başkan Yalçınkaya çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Yalçınkaya: yol, mükemmel olacak

Yetkililerden bilgi alan Başkan Yalçınkaya yaklaşık 2 ayda yolun hizmete açılacağını ve ilçenin tanınmaz hale geleceğini belirterek “Akçakale’nin Urfa’dan gelen sağ şeridini hizmete açmış bulunuyoruz. Sol şeridinde de Ankara’daki çalışmalarımız ve milletvekillerimizin gayreti ile çalışma başladı. Burada bir köprü yapılıyor. Köprü ile beraber 45 günde, 1,5 aylık bir sürede Akçakale’nin hizmetine sunacağız. Akçakale’yi Suriye’ye bağlıyoruz ve bütün bu ovanın yükünü çeken Urfa-Akçakale yolu çok modern, mükemmel ve 50 yıla hitap edecek şekilde altyapısı oluşturuldu. Bu noktada son teknoloji kullanıldı. Urfa’dan gelecek suyun boruları da döşendi. Bu sebeple yapılan yol batı standardında bir yol. Geçmişte bütün eziyetleri çektiğimiz, suları diz boyu olan ve her tarafı kötü olan görüntüler tarihe karıştı. Çok mükemmel bir şekilde ağaçlarını, gece ışıklandırmasını yapacağız. Mükemmel olacak. Yılbaşında sonra burası tanınmaz bir hale gelecek ve Akçakale sınırda bir yıldız ilçe olacak. İlçemize insanlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Başkan Yalçınkaya incelemelerin ardından bölgeden ayrıldı.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.