Atilla’dan Afrin değerlendirmesi

.

Afrin’e yapılacak operasyon öncesinde sınır hattında hareketliliğin yaşandığı Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Belediye Başkanı Menderes Atilla, ABD’nin sözde koalisyon adına oluşturmak istediği Suriye Sınır Güvenliği gücüne tepki göstererek, "30 bin kişilik hainler ordusunun hedefi Türkiye’dir" dedi.

Türkiye ve Suriye’nin uzun sınır bölgesine sahip olmasının yanı sıra, Suriye’ye en yakın yerleşim yeri olarak bilinen Ceylanpınar’ın karşısındaki Haseki’ye bağlı Rasulayn ilçesi yaklaşık 4 yıldır terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin kontrolünde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’e operasyon sinyali vermesinin ardından Rasulayn’e çok yakın olan Ceylanpınar ilçesinde de hareketlilik yaşanıyor.

Sınır hattında sevkıyatın sürdüğü ilçede Belediye Başkanı Menderes Atilla basın açıklaması yaparak, Afrin’e yapılacak operasyonu değerlendirdi. Ceylanpınar’ın Suriye’de yaşanan iç çatışmalardan en çok etkilenen ilçelerden biri olduğuna vurgu yapan Atilla, Afrin operasyonunun çok önemli ve yerinde bir karar olduğunu kaydetti.

İHA


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.