Aydınlık, Köylülerin sorunlarını dinledi

.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa milletvekili adayı Aziz Aydınlık, Hilvan İlçesindeki köyleri ziyaret etti.CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Aziz Aydınlık, Hilvan’daki vatandaşlardan destek istedi. Beraberinde partililer ile birlikte kapı kapı dolaşan Aydınlık, köy sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Faik Köyündeki vatandaşlar, sıkıntılı zamanlar geçirdiklerini söyleyerek, “ AK parti ben muhafazakâr partiyim diyor. Muhafazakârsa niye camilere elektrik vermiyor, klimayı kullanamıyoruz. Cemaat kendi ödesin diyor klimaların parasını. Diyanet nerden gelme bir kurum. Şanlıurfa da sıcaklık 50 °C derece klima açılmadan nasıl namaz kılacağız. Cami de klimayı açtığımızda yüklü para geliyor onu da biz ödemek zorunda kalıyoruz. Bizim de durumumuz yok ödemeye, bu sıcakta cami de klimalar çalışmıyor.

TEDAŞ’ta eskiden devletin kurumuydu. Şimdi özelleştirildi resmen bize terör estiriyor. Bütün Şanlıurfa ya kan kusturuyor, soygunculuk yapıyor TEDAŞ. Faturamızı ödememize rağmen bankadaki paramıza bloke koyuyor. Soygunculuktan başka bir şey değil. TEDAŞ yüzünden çok sıkıntılı zamanlar geçiriyoruz’ şeklinde konuştular.

Aydınlık, akıl almayacak derece de insanlar zora sokuluyor, “ 2002 yılına kadar camilerde elektrik saati yoktu. Devlet ödüyordu faturayı, 2002 yılında AKP İktidara gelince bütün Türkiye’deki camilerimize saat taktılar. Şanlıurfa da sıcaklık 50 °C derece camilerde klima çalıştırılmıyor çünkü devlet sadece aydınlatma parasını ödüyor. Klima parasını ödemiyor. Bu sıcakta insanlar nasıl camiyi kullanacaklar” dedi.

Aydınlık, TEDAŞ içinse “İnsanların başında bir bela. Vatandaş cebinden parasını ödemesine rağmen TEDAŞ bankadaki blokeyi kaldırmıyor. 25 Haziran sabahı İktidar olduğumuzda, bunların hesabını soracağız. Vatandaşımız rahat nefes alacak” ifadelerini kullandı.

Aydınlık, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Seçime az zaman kaldığını dile getiren Aydınlık, “Sizlerin sorunu benim sorunum desteklerinizi bekliyorum bu karanlık dönemden hep birlikte çıkacağız” dedi.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.