Bakan Özhaseki Şanlıurfa’daki belediyeciliği takdir etti

.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yıllardır burada güzel bir belediyecilik örneği var ve buna biraz daha nasıl katkıda bulunuruz hep birlikte bunun peşinde olacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediyesi meclis üyelerinin karşıladığı bakanlar, Başkan Nihat Çiftçi’den Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretleri kapsamında gazetecilere açıklama yapan Bakan Özhaseki, Hükümet olarak her alanda Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık ile yaklaştıklarını belirtti. Şanlıurfa’da devam eden projeleri yakından takip ettiklerine değinen Bakan Özhaseki, "Gerek alt yapı gerekse üst yapı anlamında İller Bankası olarak bölgemize hep kaynak aktarıyoruz. Dostluğumuzun ve muhabbetimizin olduğu bir şehirde, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve istişare edinmeyi hep bir hedef edinmiştik. Şanlıurfa’daki bir çok projeyi yakından takip ediyoruz. Gerek alt yapı, gerekse üst yapı projelerinde İller Bankası olarak da kaynak kullandırma hususunda da hep olumlu ve pozitif baktığımız şehirlerin başında Şanlıurfa geliyor. Belediyecilik bir tecrübe işidir, bir istişare işidir. Ben de belediye başkanı olduğum ilk günden son güne kadar istişarelere açık oldum. Başka şehirlerde alabileceğim örnekleri şehrime taşımaya gayret ettim. Belediyecilik deneyimle, tecrübe ile zaman içerisinde kazanılan bir şey olarak karşımızda duruyor. Kadim şehir Şanlıurfa’da istişarelerde bulunacağız ve buraya neler yapabiliriz onları konuşacağız. Yeni gelişen bölgelerin planlanması hususunda da istişarelerde bulunacağız. Yıllardır burada güzel bir belediyecilik örneği var ve buna biraz daha nasıl katkıda bulunuruz hep birlikte bunun peşinde olacağız" şeklinde konuştu.

"Projelerimizin fonlanması alanında Bakan Özhaseki’ye teşekkür ediyoruz"

Bakanlığın Şanlıurfa’ya verdiği desteklerden dolayı Bakan Özhaseki’ye teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise "Bakanlığımız tarafından aldığımız tüm fonlar ile Şanlıurfamızın geleceği için çalışıyoruz. Halkımız ve Şanlıurfa adına gerek atık su arıtma tesisleri ve alt yapı projeleri, gerekse çevre ve ulaşım anlamında yaptığımız projelerin İller Bankası tarafından fonlanması noktasında talimatlarınızla kararlar alınmış durumda ve şu an tüm projelerimiz inşaat halinde Şanlıurfa’ya kazandırılıyor. Bakanlık olarak vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Zaten bir duayen olarak, bir ağabeyimiz olarak belediyeciliği çok iyi bilip, o konuda da her zaman yol göstericiniz bize rehber olmuştur. Halil-ür Rahman şehrine hoşgeldiniz" şeklinde konuştu.

İHA


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.