Balıklıgöl'deki revizyon çalışmalarında sona gelindi

.

Şanlıurfa’daki inanç turizminin yapı taşlarından birisi olan Balıklıgöl platosunda tarihi ve kültürel yapıları korumak için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan revizyon çalışmalarında sona gelindi.

Şanlıurfa’nın kalbi durumundaki tarihi Balıklıgöl platosunun eskiyen alt ve üst yapısında büyük bir değişime giden Büyükşehir Belediyesi, alanda modern ve kültürel dokunuşlarla gelen konukların Şanlıurfa’ya has güzelliklerini görmelerine olanak sağlıyor. Çalışmalardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Nihat Çiftçi’ye teşekkür eden vatandaşlar, "Binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Balıklıgöl’ün eskiyen yapısından kurtarılarak bu denli güzel olması bizleri sevindiriyor. Geçmişte gelen turistler bu gün burayı gördüklerinde Şanlıurfa, böyle bir Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslı diyorlar. Her taraf çok temiz ve güzel. Emeğin geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan platoda sürdürülen çalışmalarda, su tahliye kanalları olası su baskınlarına karşı güçlendirilirken, Dergah Cami, Rızvaniye Cami, Amfi alanı, Balıklıgöl ile tarihi Şanlıurfa Kalesi arasında kalan yollarda taş döşeme çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir ekipleri şimdi de alanın peyzaj düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.