Başkan Baydilli'den önemli açıklamalar(videolu)

Karaköprü Belediye Başkanı Baydilli'den önemli açıklamalar(videolu)

Başkan Baydilli'den önemli açıklamalar(videolu)
Başkan Baydilli'den önemli açıklamalar(videolu)
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte boş kalan koltuğa o dönem Karaköprü Belediye Meclis Üyesi olan Metin Baydilli, oturdu.

Meclisin seçimi ile Karaköprü Belediye Başkanı görevini 3,5 yıl sürdüren Metin Baydilli, 31 Mart 2019’da partisi tarafından aday gösterilerek aldığı 56, 65’lik oy ile bu kez halk tarafından belediye başkanı seçildi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haber Müdürümüz Rıdvan Ortakaya’nın sorularını yanıtladı.

Seçim dönemindeki rakibi Saadet Partisi Adayı Essum Saatçi Aslan’a iyi dileklerde bulunan Baydilli; belediyenin borcu, şehir merkezinde açılan petrol istasyonları, seçim öncesi vaat edilen 27 proje, Karaköprü Belediyesinin ekonomisi, Yatay mimari çalışması ve Gönül Belediyeciliği gibi sorulara cevap verdi.

Haber Müdürümüz Ortakaya’nın tüm soruları içtenlikle yanıtlayan Başkan Baydilli’nin o açıklamaları.

SEÇİM ÖNCESİ VAAT EDİLEN 27 PROJE NE AŞAMADA?

“7 Ayda projeleri tamamlamamız mümkün değil”

“Seçimin bitmesi 1 yılı bulmadı. Yapacağımız projelerin proje aşamaları, ihalesi, yer teslimi bunlar teker teker bitiyor. Bu nedenle 7 ay gibi bir sürede projeleri tamamlamamız mümkün değil. Ancak arkadaşlarımız projeler üzerinde tek tek çalışma yapıyor. Bu kapsamda gerek Doğu Kent’te gerekse Seyrantepe’de yaptığımız ve hizmete açtığımız yerler dahi geçen dönemden söz verdiğimiz ve hizmete sunduğumuz projeler. Söz verdiğimiz gibi seçilsek de seçilmesek de vatandaşa en iyi hizmeti götürdüğümüzün göstergesidir. Buradan şu sözü veriyoruz ki biz vaat ettiğimiz projeleri teker teker yerine getireceğiz. Bu arada Yaşam Merkezi içinde bulunan Bilim Merkezi tamamlandı. Konuşan bank sözümüz vardı onları da parklara indirme çalışmamız tamamlandı. Engelsiz Park sözü vermiştik bu projenin de ihalesi tamamlandı. Bu da iki ay içinde faaliyete geçecek.”

30 METRELİK KULE VE 80 YATAKLI OTEL PROJESİ İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILDI MI?

“Müteşebbis varsa gelsin, projeyi verelim”

“30 metrelik kule ve 80 yataklı otel projesi münferit bir proje değil. 30 dönümlük alan üzerinde yapacağımız AVM’nin içinde bulunan kuleydi ve bunun üst tarafında yine AVM’ye dahil olan otelimizdi. Şimdi biz burada müteşebbis varsa gelsin, biz ona AVM’yi verelim. Bu proje kapsamında kulenin de, parkında, meydanında AVM’nin de tamamı bitmiş olsun. Özellikle bunu belirtmek istiyorum bu proje toplu bir projeydi.”

‘BİZ BU YOLA GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SLOGANIYLA ÇIKTIK’ DEDİNİZ? BU NOKTADA GÖNÜLLERE DOKUNUYOR MUSUNUZ?

“Asık suratla belediyecilik olmaz”

“Belediyecilik sadece hizmet etme yeri değildir, aynı zamanda gönüllere dokunma yeridir. Vatandaşların bizlerden talepleri olur. Ben her zaman personellerimize şunu söylüyorum. ‘Belediyemize gelen vatandaşların her istediğini karşılayamaya biliriz ama önemli olan onları güler yüzle karşılamak ve onları aynı şekilde uğurlayıp gönüllerine dokunmalıyız.’ Asık suratla bir insanın işini görmeniz, görmemiş gibi olmanızdır. Bu konu bizim hassasiyetimizdir. Karaköprü Belediyesi olarak bu konuda başarılı olduğumuza inanıyoruz”

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİNİN BORCU NE KADAR?

“Borçsuz belediye düşünülemez”

“Belediyenin borcu yoktur demek belediye çalışmıyor demektir. Belediye çalışıyorsa borcu olmalıdır. Çok büyük bir borcumuz yok. Borcumuz 10 Milyon TL idi, 15 Milyon TL oldu. Hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor, bunun yanı sıra belediyenin gelirini de yükseltmek için çalışıyoruz”

KARAKÖPRÜ’DE EKONOMİK KRİZ YAŞANIYOR İDDİALARI DOĞRU MU?

“İddialar tamamen gerçek dışıdır”

“Karaköprü Belediyesi ekonomik kriz yaşıyor iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Karaköprü Belediyesi bünyesinde çalışan personelin tamamı belediyenin personeli değil. İhalesini yaptığımız bazı alanlarda yüklenici firma kendi temin ettiği personelin maaşını geç verdiğinde böyle bir algı ortaya çıkmış olabilir. Gerçek dışı bu algı bizi derinden üzdüğü gibi vatandaşlar da yanlış bilgilendiriliyor. Bunun dışında Karaköprü’de 600 tane çalışan personelimiz var, bu personelden hiç birinin maaşı belediyede kalmamıştır. İddialar gerçek dışıdır. Biz tam tersi vizyon projeleri hayata geçirme çabasındayız.”

ŞEHİRDE AÇILAN PETROL İSTASYONLARI İLE İLGİLİ DÜŞÜNCENİZ NEDİR?

“Nihat Çiftçi, zamanın da o ruhsat verildi”

“Petrol ruhsatı verme yetkisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesinde değildir. Ruhsat tamamen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna aittir. Ama bir yerin konuttan petrol istasyonuna dönüşmesi 1/5 binlik planda yapılıyor. Bu planda Büyükşehir’in yetkisindedir. İlçe belediyelerin böyle bir yetki verme hakkı yok. Petrol istasyonları ihtiyaca göre verilir. Örnek verecek olursam daha önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Belediye Başkanı Nihat Çiftçi zamanında 1/5 binlik plan kapsamında Mehmet Hafız Bulvarı’nda petrol açma yetkisi verildi. O zaman vatandaşlar bu konuda şikayette bulunduğundan dolayı bu örneği verdim. Vatandaş şikayet için bize geldi. Meclisimiz 1/binlik planda Mehmet Hafız Bulvarı’nda petrol açmanın uygun olmadığını belirterek ret verdi. Ama bizim ilçe belediyemizin ret vermesi bir şeyi değiştirmedi. Bizim ret ettiğimiz 1/binlik planı kendileri yapıp petrolü faaliyete soktular”

“SEYRANTEPE’DE MUHTAREVİ AÇILIŞI YAPILDI” ŞEKLİNDEKİ PAYLAŞIM SOSYAL MEDYADA TEPKİLERE NEDEN OLDU. BUNUNLA İLGİLİ YORUMUNUZ NEDİR?

“Kamuoyunu yanlış bilgilendirdiler, Ben vicdanlarına bırakıyorum”

“Seyrantepe’nin açılışından 1 hafta önce biz Doğu Kent’te de bir açılış gerçekleştirdik. Kadın/erkek çok amaçlı solun ve salonun karşısında bulunan park ve hemen yanı başında bulunan muhtarevimizin açılışını yaptık. O zaman hiçbir problem çıkmadı. Doğu Kent’te yaptığımız yatırımın toplam bedeli 500 Milyon TL’lidir. Ama tepkilerin odağında olan Seyran Tepe’nin toplam yatırım bedeli ise 4,5 Milyon TL’dir. AVM, 1200 metrekarelik semt pazarı yanı başında meydan, 2 dönümlük park alanı açılışını yaptıktan sonra da muhtarevinin yalnız başına açılışının yapılmasının doğru olmadığını bildiğimizden dolayı aynı açılışta muhtarevini de dahil ettik. Orda açılış yaptıktan sonra muhtarevine geçtik. Sanki biz orda marketin, semt pazarının, meydanın, parkın açılışını değil de sadece bir muhtarevinin açılışı için bir ara geldik havası doğduki bu tamamen kamuoyunu yanlış bilgilendirmekten başka bir şey değil. Ben vicdanlarına bırakıyorum.”

SAADET PARTİSİ ADAYI ESSUM SAATÇİ ASLAN İLE GÖRÜŞÜYORMUSUNUZ?

“Essum Hanım’ın ALLAH yolunu bahtını açık etsin”

“Seçimden hemen sonra Şanlıurfa’dan çıktığından dolayı görüşme şansına sahip olmadık. Ancak ara ara uçakta denk geldik selamlaştık, hal hatır sorduk. Onun Urfa dışında da çeşitli yatırımları ve okulları olduğu için daha çok Şanlıurfa dışında olduğundan dolayı bir araya gelemedik. Ama nerde karşılaşırsak onu görürsem muhakkak hal hatır sorarım. Çünkü bu demokratik bir seçimdi. Belediye başkanları seçildiklerinde parti rozetini çıkarır belediye başkanını rozetini takar. Çünkü herkese eşit ve adaletli davranmak içindir ve belediye başkanları geçmişi unutur. Essum Hanım, hemşehrimizdir, kardeşimizdir, ALLAH yolunu bahtını açık etsin. Gittiği her yerde başarılı olsun derim”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YATAY MİMARİ UYARISINDA BULUNMUŞTU. BUNUNLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMANIZ OLDU MU?

“O tarihten bu yana Karaköprü’de imar planı çalışması yapılmadı”

“Cumhurbaşkanımız ‘Yatay Mimari’ noktasında yüzde yüz haklı. İnsanlar arasındaki ikili ilişkilerin ve insanların topraktan uzak durmaması adına son derece önemli bir söylem. Binaların ağaçların üstüne değil, ağaçların binaların üstüne çıkması gerekiyor ki dışarıdan bakıldığında yeşil bir kent görünsün. Binalar yüksek olunca betonarmeler görünür. Bu bağlamda Karaköprü’müzde en son yapılan imar 2005’de yapılmış. O tarihten bu yana Karaköprü’de bir imar planı çalışması yapılmamış. Yatay Mimari’yle birlikte caddelerin geniş olduğu, sokakların ferah olduğu, hava sürkülasyonunun bol olduğu bir şehir için her zaman elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu noktada Cumhurbaşkanımızın söylemine katılıyorum. Eski mimariyi değiştirme şansımız yok.”

“BU METİN BAYDİLLİ’NİN FARKIDIR” DEDİĞİNİZ PROJENİZ HANGİSİDİR?

“Karaköprü’nün kalkınması için çalışacağız”

“Bizim inanın bütün projelerimiz çılgındır. 30 dönüm üzerine yapacağımız AVM, içindeki 30 metrelik kule, 100 den fazla dükkânın olduğu, meydanın, caminin, otelin olduğu projemiz var. Aslında bunları ayrı ayrı yaparsan belki 15 tane proje çıkar ama biz tek proje haline getirdik. Bu da bizim için çılgın bir projedir. Yine bunun yanında ben Karaköprü’yü müze şehir yapacağım dedim. Ve biz Karaköprü’de her yerde müzeler kurarak Karaköprü denilince aklımıza müzeler gelecek. Benim kanaatimce yine bu da bir çılgın projedir. Karaköprü denilince akla müze şehir ve nar gelecek. Narımızı da tescilledik. Oyun ve oyuncak müzesini, tasavvuf müzesini, şairler müzesi ve basın müzesini faaliyete koyduk. Karaköprü’nün kalkınması için çalışacağız.”

KARAKÖPRÜ’DE YEŞİL ALAN NE AŞAMADA?

“İlçeye 30’dan fazla park kazandırdık”

“Karaköprü’müz, en fazla yeşil alanın olduğu ilçemizdir bunu iddia ediyorum. Biz geçen dönem 3,5 yıllık zaman içinde Karaköprü’müze 30’dan fazla park kazandırdık. Karaköprü merkeze her dönem yaklaşık olarak 200 bin metrekare yeşil alan kazandırdık.”

KÜLTÜR SANAT ANLAMINDA ÇALIŞMALARINIZ NE DURUMDA?

“Karaköprü’müzü canlı tutacağız”

“Kültür anlamında Karaköprü Şanlıurfa’nın en modern ilçesi, biz kültür sanat etkinlikleriyle Karaköprü’müzü her daim canlı tutacağız. Bu arada 14 Kasım’da yapacağımız Mehmet Fatih Çıtlak Programı'na tüm Karaköprülü ve Şanlıurfalı vatandaşlarımızı bekleriz"

ALT YAPI İLE İLGİLİ FİKİRLERİNİZ NELERDİR?

“Bir bir takip ediyoruz”

“Karaköprü çok hızlı büyüyor. Karaköprü’nün büyümesiyle birlikte alt yapı malum Büyükşehir’de. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz sağolsun, ŞUSKİ’siyle, alt yapısıyla, yağmur drenajıyla ve her şekilde hizmetlerini götürmeye çalışıyor. Bunun yanında doğalgazı, telekomu ve bütün yatırımları birebir takip edip vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ve yeni yapılan yolların tekrar kazılmaması için biz bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Ama bazen her şey bizim dediğimiz gibi olmaya biliyor, vatandaşlarımızın anlayış göstermesini isteriz.”

VATANDAŞA ÇAĞRINIZ NEDİR?

“Karaköprü bize güvensin”

“Edessa Tv aracılığıyla bizleri tüm Karaköprü ve Şanlıurfa halkıyla buluşturduğunuz için Ben öncelikle sizlere teşekkür ederim. Biz Karaköprümüz’de hizmet etmeye devam edecek, her mahallede söz verdiğimiz gibi Karaköprü’nün en iyi şekilde gelişmesi, büyümesi, kültür, sanat, bilim, ilim, sosyal ve gençlik anlamında her türlü faaliyeti olacak bir şehir yapacağız. Karaköprü her şeyin en iyisi ve en güzeline laik. Bu anlamda Karaköprü’ye ben güveniyorum, Karaköprü’de bize güvensin diyiyorum”

(KURGULU VİDEO)

VİDEONUN TAMAMI

ÖZEL RÖPORTAJ / HABER: Vejdi ULUÇ - Rıdvan ORTAKAYA

11 Kas 2019 - 11:44 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.