Başkan Özaslan Şanlıurfa'nın trafik sorununa değindi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin söz verip yapımını tamamlamadıkları projelerin insan hayatına mal olduğunu ifade ederek, yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde üst geçit yapılması çağrısında bulundu.

Başkan Özaslan Şanlıurfa'nın trafik sorununa değindi
Başkan Özaslan Şanlıurfa'nın trafik sorununa değindi
Haber albümü için resme tıklayın

Her hafta cuma günü Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise şanlıurfa'nın trafiğini gündeme getirdi.

Sabah ve akşam saatlerinde trafiği yoğun olan Şanlıurfa, okulların açılmasıyla beraber yoğunluk ikiye katlandı. Okul çıkışı karşıdan karşıya geçmekten korktuklarını ifade eden öğrenciler, yetkililerden üst geçit yapılması talebinde bulundu.

Haliliye Açıksu Caddesindeki okul bölgesinde giriş ve çıkış saatlerinde binlerce öğrencinin zorluk çektiğini söyleyen HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, biran önce alt veya üst geçit yapılması gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar, "Cadde üzerinde yoğun bir araç trafiği var ve bu yoğun araç trafiği ile beraber hastalar, bayanlar, yaşlılar ve çocuklar tedavi için hastaneye gelmektedirler. Hastaların daha rahat geçebilmesi için alt veya üst geçit yapılması ve bu sorunun bira önce hal edilmesi gerekir. Bir diğer sorun ise, hastanenin güneyinde çevre yolu bağlantısı olması gereken ve belediyenin daha önce projelendirdiği, maalesef neticelendirmediği bağlantı sorunu var. Bu sorunun biran önce çözülmesi lazım" dedi.

''İnsan hayatından daha değerli hiç bir şey yoktur''

Yaklaşık 9 bin öğrencinin eğitim gördüğü Buhara Kampüsünün önünde üst geçit yapılması gerektiğini belirtten Özaslan, "Burası 9 bin öğrencinin eğitim gördüğü Buhara Eğitim Kampüsü Burada, 5 lise, 3 orta okul ve 1 ana okulu var.

HÜDA PAR olarak, 'buraya bir üst geçit yapılması gerekiyor" diye defalarca dile getirdik. Burada kazalar oldu. Kazalarda hayatını kaybeden veliler oldu. İnsan hayatından daha değerli hiç birşey yoktur! Büyükşehir belediyesi buraya üst geçit yapacağına dair daha önce söz verdi. Maalesef halen yapılmadı. Biran önce büyükşehir belediyesi harekete geçmeli ve karayolları ile koordineli çalışması ve merkez ilçe başkanlarımızın Haliliye, Karaköprü, ve Eyyübiye'de dile getirmiş olduğu sorunları da biran önce ortadan kaldırması gerekiyor" ifade etti.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.