Başkan Yavuz’dan Kıbrıs Barış Harekatı‘nın 44. Yıldönümü mesajı

.

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 44. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yavuz mesajında; Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44’inci yılını kutlamanın gururunu yaşadığını belirtti. “Kıbrıs Türkiye’nin vazgeçilmez milli bir davasıdır” diyen Yavuz; "Elim hadiselerle ‘kurban edilen’ Kıbrıs Türküne ve Kıbrıs’a barış, sulh götürmek için 1974’te gidildiğini hatırlatarak, 44 yıldır adada barış ve bağımsızlığın hakim olduğunu söyledi.

1974 yılında Ada da Rum çetecilerinin saldırıları neticesinde barış ve kardeşlik ikliminin uzun yıllar yok olduğunu ifade eden Yavuz; “ Rum çetecilerin baskıları ve saldırıları Türkiye Cumhuriyetinin müdahalesiyle sonuçlanmış ve bundan 44. yıl önce KKTC kurulmuştur.” Dedi.

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz mesajında şu sözlere yer verdi:

“Ambargo, izolasyon ve asimilasyona karşı Kıbrıs Türkü bağımsızlıktan, özgürleşmeden ve eşitlikten yana tavır almış, KKTC’nin bağımsız devlet olarak yoluna devam etmesi inanç ve kararlılığını göstermiştir.

Kıbrıs meselesi halen bir çözüme kavuşmamıştır. Avrupa Birliği Ülkelerinin iki yüzlü tutumları ve bağnazlıkları sayesinde Kıbrıs meselesi çözümsüzlükle yüz yüze bırakılmıştır. Ne uluslar arası antlaşmalar nede Birleşmiş Milletlerin ‘ her ulus kendi kaderini tayin etme hakkına sahiptir.’ İlkeleri işlerlik kazanamamıştır maalesef uygar dünya bu haksızlıkları sadece izlemekle yetinmiştir.

Uluslar arası antlaşmalardan doğan bir hak olarak garantör ülke konumunda bulunan Türkiye Kıbrıs Türkü’nün her zaman yanında olacaktır. Kıbrıs sonsuza kadar Türk kalacaktır.

'Kıbrıs Barış Harekatı'nın Kıbrıs Türklerinin can güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirildiğinin altını çizen Yavuz, "Kıbrıs, büyük katliamlara tanıklık etti. Ülkemiz, 'Garanti Anlaşması'nın 3. maddesinden doğan haklarıyla Kıbrıs'taki soydaşlarımızın can güvenliğinin tesis etmek, sonra da barışı sağlamak adına 'Barış Harekatı'nı gerçekleştirdi. 'Kıbrıs Barış Harekatı', Kıbrıs'a barış ve huzur getirmiş, KKTC'nin kuruluşuna giden yolu açmıştır.

Bu duygu ve düşünceler içinde bağımsız KKTC’nin sonsuza kadar payidar kalmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Kıbrıs'ın bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden ve bugünlere gelmemizi sağlayan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık diliyorum. Kıbrıs Türklerinin bayramını da tekraren kutluyorum.”

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.