Başkan Yılmaz, imam hatiplilerle bir araya geldi

Başkan Yılmaz, imam hatiplilerle bir araya geldi

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 13-21 Ekim İmam Hatipliler Haftası dolayısıyla Millet Bahçesi’nde düzenlenen akşam yemeğinde imam hatip mezunlarıyla bir araya geldi.

Siverek Belediyesi ve Önder İmam Hatipliler Derneği’nce Millet Bahçesi’nde organize edilen akşam yemeğine katılan Başkan Resul Yılmaz, imam hatip mezunlarıyla bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Önder İmam Hatipliler Derneği Siverek Temsilcisi Mustafa Sımak, çok önemli bir misyon üstlendiklerini belirtti.

İmam hatiplilerin dernek çatısı altında ilk defa bir araya geldiklerini dile getiren Önder Şanlıurfa İl BaşkanıAbdurrahman Kırıkçı, imam hatipli olmanın ayrıcalık olduğunu söyledi.

Organizasyonun önemine değinen Belediye Başkanı Resul Yılmaz, “Bundan sonra imam hatipliler olarak bu toplumu başta manevi değerler açısından belli bir noktaya gelmesi için üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmek boynumuzun borcudur. En azından bu birliktelik bunu perçinleştirecektir. Bu yönüyle hayırlı bir başlangıç oldu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Hayatımızı kolaylaştırıcı birçok uygulama hayata geçirildi. Ancak insan yetiştirmeyle ilgili istediğimiz arzu ettiğimiz seviyeyi henüz yakalayamadık. Başta dini eğitim olmak üzere bu tür konularda çok da başarılı olduğumuz söylenemez ama ümitsizliğe kapılmayacağız ancak o arzuladığımız her anlamıyla donanımlı indirilmiş dinin farkında olan onun gereklerini yerine getiren yaşayan bir nesli de yetiştirmek temel hedefimiz olmalıdır.” dedi.

İmam hatiplilerin önemli bir sorumluluk üstlendiklerini dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: “Geçmişte bu ülkenin en büyük sorunu bilgili liyakat sahibi ve her şeyden daha önemlisi halk duruşu olan insanlar yönetim kadrolarında yer almıyordu ama hamdolsun son 17 yıldır bu ülkede en azından halk duruşu olan halkın derdiyle hemhal olan yönetici kadroları iş başına geldi. Öyle ise Rabbimizin bize sunmuş olduğu bu imkânı en iyi şekilde değerlendirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Yıllarca bu ülkede seçkinci devletçi anlayış başta biz imam hatipliler olmak üzere Anadolu insanını yani bizleri hep ötekileştirdi. Netice itibariyle bu jakoben anlayış devlet ile milletin arasını açtı. Bu da çeşitli sorunları beraberinde getirdi. Aslında bu çok iyi düşünülmüş bu toplumun geleceğini yok etmeye dair sinsice atılan adımlardan biridir. Kesintisiz eğitim adı altında maalesef bu ülkenin geleceği yok edilmeye çalışıldı ama hamdolsun bu feraset sahibi millet bin yıl sürecek denilen 28 Şubat süreci 5 yıl bile sürmedi. Bu anlamda ne kadar şükretsek azdır ancak bunun gereğini yerine getirmek boynumuzun borcudur.”

Yaklaşık iki saat süren program sohbet ve çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.