Başsavcı Sadi Doğan'dan önemli açıklamalar

.

Başsavcı Sadi Doğan'dan önemli açıklamalar
Başsavcı Sadi Doğan'dan önemli açıklamalar
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, kontur dolandırıcılığı, tefecilik ve uyuşturucuyla ilgili ciddi mücadele içinde olduklarını belirterek mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade etti. Doğan, FETÖ terör örgütüyle bir yandan mücadelenin sürdüğünü bir yandan da soruşturmaların tamamlandığını kaydetti.

Haber Müdürümüz Rıdvan Ortakaya’nın sorularını yanıtlayan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Şanlıurfa’da her türlü yasa dışı suç örgütleriyle mücadelenin etkin ve kararlılıkla sürdüğünün altını çizdi.


"Şanlıurfa'nın kontür dolandırıcılığı ile anılması beni inanılmaz şekilde rahatsız ediyor" diyen Başsavcı Doğan, Şanlıurfa’nın kanayan yarası haline gelen tefeciliğin bitirilmesi ile ilgili olarak “İnsani olmaktan çıkmış bu olaylarla mücadele kararlılıkla sürecek. Bu konuda korkunç örneklerimiz var. Örneğin; 150 bin tl borç alınan bir tefecilik hadisesi 1 Milyon 34 bin ödeme yapılmasına rağmen hala mağdura baskı yapılıyor. Bu kabul edilemez insani olmaktan çıkmış davranışlardır" dedi.

“UYUŞTURUCUYLA İLGİLİ DAHA ETKİN ÇALIŞMALAR LAZIM”

Uyuşturucu kullanımıyla ilgili de gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Başsavcı Doğan, "Yine uyuşturucu ile iligli ciddi problemler var. Bunlar ile ilgili bugüne kadar ciddi çalışmalar yapıldı. Ama bugünden sonra daha da etkili ve hızlı çalışmaların yapılması lazım. Çünkü uyuşturucu toplumu çürüten bir hadise. Bununla baş edemezsek gençlerimiz,

toplumumuz kendi içinde çürür hale gelecek" ifadelerine yer verdi.


YOLSUZLUK VE SAHTEKARLIK OLAYLARI

Başsavcı Doğan’ın gündeminde yolsuzluk ve sahtekarlık olayları da vardı. "Bir diğer hadise yolsuzluklar, sahtekarlıklar vs. bunlarla ilgili var olan tüm problemleri etkili ve güçlü bir şekilde çözmemiz lazım. Biz de güçlü ve kudretli bir şekilde eşit ve adil bir şekilde bu soruşturmaları yaparak mahkemelerin önüne çıkarmaya çalışacağız. Bugüne kadar da güzel gelişmeler kaydettik."


ŞANLIURFA’DA FETÖ SORUŞTURMALARI

15 Temmuz hain darbe girişimiyle gündemi meşgul eden FETÖ operasyonlarında açılan bin 700 davadan 600’ünün sonuçlandığını vurgulayan Başsavcısı Sadi Doğan, Başsavcılıkta soruşturması devam eden 3 bin 500 kişinin dosya sayısı bin 500 civarına indi dedi. Doğan; "Şu anda açılmış bin 700 davadan yaklaşık 600'ü sonuçlandı. Geri kalan önemli bir oranı ise 2-3 ay içerisinde adli tatilden önce sonuçlanacaktır."

Diğer terör örgütleriyle ilgili de soruşturmaların yapıldığını da kaydeden Doğan: "Geldiğimizden bu yana yüzlerce DEAŞ mensubu ve PKK mensubu ile ilgili operasyonlarımız yapıldı. Haklı delilleri olanlar mahkemeye çıkarılarak tutuklandı"

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.