Büyükşehir'den sağlıkçılara müjde

Şanlıurfa'da kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörde çalışan sağlık çalışanlarının yayımlanan genelge doğrultusunda ücretsiz toplu taşıma haklarının devam etmesi için gündeme getirilen madde tüm parti grup başkan vekillerinin onayı ile komisyonlara gönderilmeden oy birliğiyle direk meclisten geçti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. Birleşim Toplantısını Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleştirdi.

Şanlıurfa'da kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörde çalışan sağlık çalışanlarının yayımlanan genelge doğrultusunda ücretsiz toplu taşıma haklarının devam etmesi için gündeme getirilen madde tüm parti grup başkan vekillerinin onayı ile komisyonlara gönderilmeden oy birliğiyle direk meclisten geçti.

Yazılı gündem maddeleri görüşüldü

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı birleşiminde görüşülmesi kararlaştırılan ilk gündem maddesi "Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliği” ve “Kurumsal Yayın ve Tanıtım Yönetmeliği” Uygulanması ve yürürlüğe girmesi ilgili komisyona havale edilirken "Gençlik Merkezi Olarak kullanılmak üzere yer kiralanması İçin encümene yetki verildi. Sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşımın sağlanması hakkında direk karar alan Büyükşehir Belediye Meclisi Özel Halk Otobüsü Yönetmelik değişikliği hakkında ve Taşımalı Eğitim Araçları için Özel İzin Belgesi hakkındaki talepleri ise komisyona havale etti. Son olarak Büyükşehir Meclisi 22 maddelik imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilecek konuları da görüşerek havalesini yaptı.

Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Eylül Ayı Birleşiminde belirlenen konuları gündeme getirerek karara bağladıklarını ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, uyumlu bir meclis ortamında çalıştıklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi olarak amaçlarının halka hizmet olduğunun altını çizen Başkan Vekili Kaytan, "Covid-19 sürecinde hayatlarını adeta hiçe sayan sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu taşıma hakkı veren ve yine gençlere yönelik merkezin kiralanmasına yetki veren başta parti grup başkan vekilleri ve meclis üyelerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk ise sağlık çalışanlarının ücretsiz toplu taşımadan faydalanmalarının uzatılmasına yönelik kararın oldukça sevindirici olduğunu kaydederek bu konuda duyarlılık gösteren parti başkan vekillerine ve büyükşehir meclis üyelerine teşekkür etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, "Pandemi dönemi hayatımızı ne kadar zorlaştırsa da biz Büyükşehir Belediye Meclisi olarak aldığımız kararlarla halkımızın bu süreçten göreceği zararı en aza indirgemek için çaba sarf ediyoruz. Sağlık çalışanlarımıza yönelik alınan karara diğer parti grupları gibi AK Parti grubu olarak bizde tam destek verdik" diye konuştu.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.