Ceylanpınar sınır kapısı açıldı

Cumhurbaşkanlığı Eylem Planı doğrultusunda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in bir süredir bizzat ilgilendiği Ceylanpınar Gümrük Kapısı, saha düzenlemesi, kantar ve idare tesislerinin oluşturulmasının ardından ticari araç geçişlerine açıldı.

Sınırın karşı tarafındaki düzenlemeleri Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi Yerel Yönetimler ve Destek Hizmetleri Koordinatörlüğünce tamamlanan Ceylanpınar

Gümrük Kapısının Türkiye tarafındaki çalışmalar ise Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca yapıldı.

Ceylanpınar planlı alanının kuzeyinden başlayıp, güneydoğusundan ulaşımın sağlandığı gümrük kapısının sahası, mayından temizlenen alan üzerine kuruldu.

Planlama, istimlak ve inşaat aşamalarıyla yakından ilgilenen Vali Abdullah Erin, istimlakkonusunda sorun yaşanan aileleri ziyaret ederek, tüm haklarının korunacağı sözünü vermiş, gümrük kapısının Ceylanpınar ve Türkiye için önemine dikkat çekmişti.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.