Çiftçi: "Sorunlara neşter atarak Şanlıurfa'mızın önünü açıyoruz"

.

Çiftçi: "Sorunlara neşter atarak Şanlıurfa'mızın önünü açıyoruz"
Çiftçi: "Sorunlara neşter atarak Şanlıurfa'mızın önünü açıyoruz"
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da ulaşım sorunlarını ortadan kaldırabilmek için çelik köprüler, bulvarlar ve köprülü kavşaklar yaparak trafiği büyük ölçüde rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, bu kez Karakoyun Köprülü Kavşağı için çalışmalarına ağırlık verdi. Çalışmaları sahada inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Sorunlara neşter atarak Şanlıurfa'mızın önünü açıyoruz" dedi.

Şanlıurfa, yıllardır biriken ulaşım sorunlarını Büyükşehir Belediyesi sayesinde kademeli olarak aşıyor. Son 2 buçuk yılda şehre 11 yeni bulvar, köprülü kavşaklar, çelik köprüler ve yeni yollar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, bu kez şehrin en yoğun bölgeleri arasında gösterilen İpekyol Caddesi üzerinde Karakoyun Köprülü Kavşağı'nı hayata geçiriyor.

Gaziantep karayoluna transit geçişin yanı sıra Süleymaniye, Ak Şemsettin, Hızmalı, Karakoyun ve Buhara mahalleleri için hayati önem arz eden Karakoyun Köprülü Kavşağı için 156 hanede kamulaştırma işlemleri yapıldı. Son olarak 31 hanenin yıkım çalışmalarının sürdüğü bölgede çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Amacımız rutin hizmetlerimizin yanı sıra şehrimizde kangren haline gelmiş olan sorunları gelecekte de sorun ortada bırakmayacak şekilde çözüme kavuşturmaktır" dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ŞEHRİMİZİN SORUNLARINA NEŞTER VURUYORUZ

Göreve geldiği günden bu yana ulaşım sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik projelerini titizlikle yürüttüklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın gerek Ulaşım Daire Başkanlığı gerekse Plan Proje Etüt Daire Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çok önemli bir projeyi daha yerinde inceliyoruz. Bu projemizin uygulanabilmesi için yaklaşık 2 yıldır Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığımız çalışmalar yürüttü; çünkü projemizin uygulanacağı alan için bir kere mevcut yolun genişletilmesi lazım ve taşıyıcı diye tabir ettiğimiz yan yolların açılması gerekiyor. Bununla birlikte mahallelerimizde özellikle Karakoyun deresinin sağ ve sol kısmının yol olarak açılmasını projelendirdik. Kamulaştırma işlemleri yapıldı ve 17 milyon liralık bir kamulaştırma işlemini tamamlamış olduk. Toplamda 156 yapının kamulaştırmasını gerçekleştirdik ve geriye 31 tanesi kaldı. Onların da şu anda yıkımı yapılıyor. Bunun da tamamlanması ile birlikte projemizin uygulamasına geçiyoruz. Bu proje Süleymaniye, Ak Şemsettin, Hızmalı, Karakoyun ve Buhara mahallesi için trafiğin düzenlenmesi açısından hayati önem arz eden bir proje. Tabi ki çok zor ve büyük bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Ama güçlü kadrolar, şehrini seven, özgüveni yüksek kadrolar yaşadığı şehrin sorunlarına neşter vururlar. Rutin olan hizmetleri herkes yapar, önemli olan şehri geleceğe taşımak adına, gelecekte sorunları ortadan kaldıran projeleri hayata geçirmektir. İşte Karakoyun Köprülü Kavşağımız bu projelerden bir tanesidir. Arkadaşlarımız iyi çalıştılar emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Amacım geleceğe sorun taşımamak. Zaten bu ana gelen sorunlar artık Şanlıurfa'mızı adeta kilitleme noktasına getirmiştir. Ama 2 buçuk yıldır sorunlara neşter atarak şehrimizin önümüzü açıyoruz. Bulvarlarla, çevre yollarıyla, köprülü kavşaklarla, yol genişletmeleri ve çelik köprülerle Şanlıurfa geleceğe doğru yürüyor' diye konuştu.

Başkan Çiftçi, alandaki incelemelerinin ardından Şehitlik mahallesindeki vatandaşları ziyaret ederek, talep ve önerileri dinledi.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.